23 Eylül 2024 Pazartesi

TSP'den Hindistan'daki tutsaklarla dayanışma eylemi

Tutsakların Sesi Platformu Paris'te gerçekleştirdiği eylemle Hindistan'daki hasta tutsakların durumuna dikkat çekti, politik tutsakların özgürlüğünü istedi.

Hindistan'da Modi rejiminin saldırılarına karşı direnişe geçen işçi ve emekçi köylülere yönelik topyekun saldırılar sürerken, politik tutsaklara yönelik baskılar da arttı. Paris'te eylem yapan Tutsakların Sesi Platformu (TSP), Hindistan Komünist Partisi (Maoist) ve devrimci güçlere, gerilla alanlarına yönelik saldırılara karşı enternasyonal barikat örmenin önemine dikkat çekti.

Paris'te bulunan Hindistan konsolosluğu önünde gerçekleştirilen eylemde, İngilizce "Hasta tutsaklar Kisan Da ve Sheela Marandi serbest bırakılsın" yazılı pankart taşındı.

Kisan ve Sheela'nın HKP (M) Merkez Komite üyesi oldukları ve faşist Modi rejimi tarafından tutsak edildikleri belirtilen eylemde, her ikisinin de uzun yıllara varan devrimci yaşamları olduğu, çeşitli dönemlerde ağır koşullarda tutsaklık yaşadıkları hatırlatıldı. Bu tutsaklıklar nedeniyle sağlık durumlarının iyi olmadığı belirtilen eylemde, Kisan ve Sheela'nın serbest bırakılması çağrısında bulunuldu.

"Yaşasın enternasyonal dayanışma", "Hindistan'da tüm politik tutsaklara özgürlük" dövizlerinin de taşındığı eylemde, Kisan Da ve Sheela Marandi'nin derhal serbest bırakılması talep edildi. Her iki devrimcinin başına geleceklerde faşist Modi rejiminin sorumlu olacağının vurgulandığı eylemde, enternasyonalist güçler olarak konunun takipçisi olunacağının sözü verildi.

Konuyla ilgili Fransızca bildirilerin dağıtıldığı eylemde Hindistan konsolosluk görevlilerinin eylemcilerin fotoğraflarını çekmeye çalışması dikkat çekti.

Yaklaşık 1 saat süren eylem, alkışlarla son buldu.