23 Eylül 2024 Pazartesi

TKŞ'den Rojava devrimini sahiplenme çağrısı

IŞİD'in Sinaa Hapishanesi'ndeki yenilgisinin hemen ardından ve Öcalan'a yönelik şubat komplosunun öngünlerinde Mahmur Kampı ve Derik'in Teqil Beqil köyüne yönelik saldırının tesadüf olmadığının altını çizen TKŞ, Rojava devrimini sahiplenmeye ve faşizme karşı mücadele etmeye çağırdı. 

Tevgera Komûnîst a Şoreşger (TKŞ), işgalci ve sömürgeci Türk devletinin Efrin işgalinin 4. ve özerk yönetim ilanının 7. yılında IŞİD çeteleri aracılığıyla devrime yönelik kapsamlı ve barbar bir saldırı gerçekleştirdiğini belirtti. TKŞ, Rojava devrimini sahipleneceklerini vurguladı. 

TKŞ, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bütün dünya bir kez daha gördü ki Rojava halkları tek yürektir ve QSD, YPG-YPJ güçleri barbar katliamcı DAİŞ çetelerini yenebilecek tek güçtür. Erdoğan ve faşist Türk devleti işbirlikçi çetelerinin yenilgisini hazmedemediler ki şehitlerimizi yeni yeni toprağa verdiğimiz bu gecede bir kez daha Kurdistan'a yönelik faşist soykırımcı saldırılara giriştiler.

Gece saatlerinde faşist Türk devleti savaş uçaklarıyla Şengal'e yönelik 20 hava saldırısı gerçekleştirdi. Yine aynı dakikalarda Mahmur Kampı ve Derik'in Teqil Beqil köyüne yönelik de hava saldırıları gerçekleştirdi. Türk devleti bu saldırılarla DAİŞ'in intikamını almaya çalışmaktadır. Erdoğan ve faşist politik İslami devleti bütün dünyanın gözleri önünde açıkça çetelere yardım etmenin derdine düşmüştür. Bu saldırılar DAİŞ'in Sinaa Hapishanesi'ndeki yenilgisinin hemen ardından ve uluslararası komplonun öngünlerinde yapılmış olması vesilesiyle sıradan saldırılar olarak ele alınamaz.

Başta Irak olmak üzere gerici bölge devletleri de bu saldırıların sorumlusudurlar. Türk devleti Irak topraklarında ve KDP'nin de gözleri önünde bunca katliam saldırısı gerçekleştirmesine rağmen bu güçler sessiz kalarak saldırıları onaylamakta ve saldırılar aracılığıyla 9 Ekim ihanet ve katliam anlaşmasını bölge halkına kabul ettirmeyi umut etmektedirler.

Rojava devrimi ve onurlu Şengal halkı bütün dünyaya saldırılar karşısında ülkelerini sonuna kadar koruyacaklarını ispatlamışlardır. Türk devleti ve işbirlikçileri devrimimizi teslim alabilmek için bütün saldırı yöntemlerini kullanmaktadırlar. Bu son saldırılar da soykırım ve yok etme politikalarının bir halkasıdır. Fakat hiçbir güç birlik içindeki halkımızı yenemeyecek ve teslim alamayacaktır. Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye halklarımız saldırılar karşısında ayağa kalkmalı ve Halkların Gürzü Hamlesi ruhuyla alanlara çıkmalıdır.

Yurtsever Kürt halkımız bulunduğu her yerde Kurdistan'a yönelik saldırı karşısında harekete geçmeli ve destek eylemlerini sürdürmelidir. Türkiye ve Irak halkları başta gelmek üzere dünya devrimci, özgürlükçü, demokrat, feminist ve aydınlarına Rojava devrimini sahiplenme ve faşizme karşı omuz omuza mücadeleyi büyütme çağrısı yapıyoruz."