23 Eylül 2024 Pazartesi

TKŞ: Yusuf Gulo ölümsüzdür

Gulo ailesinden üç kişinin katleden Türk devletini kınayan TKŞ, Kürt halkı ve yurtsever halkların her anlarını halklarını ve topraklarını korumak için mücadele eden Yusuf Gulo ve torunlarını unutmayacağını, takipçileri olacağını belirtti.

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ), Yusuf Gulo ve torunları Muhammed ile Mazlum Gulo'nun Qamişlo'daki evlerinin önünde SİHA'larla katleden Türk devletini kınayan ve aileye başsağlığı dileyen açıklama yayınladı.

TKŞ açıklamasında "Değerli yurtsever Yusuf Gulo ve torunları Muhammed ile Mazlum Gulo katil soykırımcı sömürgeci Türk devletinin alçak saldırısında Qamişlo'daki evlerinin önünde şehit edildiler. Değerli ve onurlu yurtsever Gulo ailesine baş sağlığı diliyoruz. Onlar; nasıl ki hayatlarının her anında halklarını ve topraklarını korumak için mücadele edip bu mücadeleyi şehitlik mertebesiyle taçlandırdılarsa, Kürt halkı ve yurtsever halklarımız da onları hiçbir zaman unutmayacak ve onların takipçisi olacaktır" denildi.

Soykırımcı sömürgeci Türk devletinin her yerde yurtsever halka karşı barbarca saldırılarını sürdürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, "Bu saldırıların son örneği Qamışlo'da yurtsever Gulo ailesine karşı yapıldı. Sömürgeci Türk Devleti bu saldırılarla halkımızı korkutmayı, iradesini kırmayı ve devrimimizin iradesini zayıflatmayı hedeflemektedir. Türk devleti de çok iyi bilmektedir ki, Yusuf Gulo gibi değerli kişiler halkımıza önderlik ettiği sürece devrimimizin irdesini kıramayacaktır. Fakat ne yaparsa yapsın Türk devleti asla hedefine ulaşamayacaktır. Bu saldırı korkaklıklarının göstergesidir ve devrimimizi asla teslim alamayacaklardır" diye kaydedildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Yusuf Gulo gibi direniş önderleri direnişin önem ve değerini çok iyi bilmekteydiler. Bu yola girdiklerinde elbette hedef ve umutları bu kutsal mertebeye ulaşmaktı. On binlerce yurtsever halkımız bugün alanlardan 'şehid nemirin' diye haykırdılar. Bizler de Devrimci Komünist Hareket (TKŞ) olarak diyoruz ki: 'Şehîd namirin', Yusuf Gulo mücadelemizi aydınlatacaktır. Katil soykırımcı Türk devleti'ni lanetliyor, Gulo ailesine yönelik saldırısını kınıyoruz. Bütün halklarımıza kutsal şehitlerimiz için alanlara çıkma ve onların yurtsever ve devrimci bayraklarını sahiplenme çağrısı yapıyoruz."