23 Eylül 2024 Pazartesi

TKŞ; Türk devletinin saldırılarına karşı direnişi büyütelim

Türk devletinin Kobanê-Halep kara yolu üzerinde sivil bir araca yönelik saldırısında 3 sivilin yaşamını yitirmesine ilişkin açıklama yapan TKŞ, "Her yerde Türk devletine karşı direnişe geçme çağrısı yapıyoruz" dedi.

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ), Türk devletinin Kobanê-Halep kara yolu üzerinde sivil bir araca SİHA saldırısı düzenlemesi sonucu 3 sivilin yaşamını yitirmesine ilişkin açıklama yaptı.

Yazılı açıklama yapan TKŞ, "İşgalci ve sömürgeci Türk devleti, Kobanê'de bu hafta içinde sivillere yönelik ikinci kez hava saldırısı gerçekleştirdi. Dün Kobanê'de bir araca yönelik insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda 3 yurttaşımız şehit oldu" dedi.

Son günlerde Türk devletnin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal hazırlıkları ve saldırılarının arttığı vurgulanan açıklamada, "Türk devleti yeni bölgeler işgal etmek ve devrimimizi yok etmeyi amaçlıyor. Bundan dolayı sivilleri ve Özerk Yönetim çalışanlarını hedef alarak devrimimizi öncüsüz bırakmayı ve halkta korku yaymayı amaçlıyor. Türk devleti de gayet iyi bilmektedir ki devrimimize yönelik gerçekleşecek her saldırıya karşı halklarımız sonuna kadar direnip mücadele edecektir" diye kaydedildi.

Sömürgeci Türk devletinin sivilleri hedef alan, Kuzey ve Doğu Suriye'nin huzurunu bozmayı ve halkta korku yaymayı, direnişi öncüsüz bırakmayı amaçlayan saldırılarını kınayan TKŞ, "Hiçbir işgal saldırısının direnişimizi kıramayacağını bir kez daha belirtiyoruz. Halklarımıza saldırılar karşısında sessiz kalmama ve bulundukları her yerde Türk devletine karşı direnişe geçme çağrısı yapıyoruz" diye belirtti.