23 Eylül 2024 Pazartesi

TKŞ, Qamişlo'da 'Şehitler Sergisi' açtı

TKŞ, daha önce Hesekê'de açtığı "Şehitler Sergisi"ni Qamişlo'ya taşıdı. Mihemed Şexo Kültür Sanat Merkezi'ndeki sergide ölümsüzlerin fotoğrafları ve eşyaları yer aldı. Sergide ölümsüzlere bağlılık sözü yinelendi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), Hesekê'deki açtığı "Şehitler Sergisi"ni Qamişlo'ya taşıdı. Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye, Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da ölümsüzleşen komünist savaşçı ve komutanlarının eşyalarının sergilendiği etkinlik Mihemed Şexo Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Özerk Yönetim'e bağlı bakanlıklar ve siyasi partilerin temsilcileri ile enternasyonalist devrimcilerin de ziyaret ettiği sergiye Qamişlo'nun dört bir yanından yüzlerce kişi geldi. Etkinliğe katılanlar, ölümsüz savaşçılarla ilgili duygu ve düşüncelerini sergi salonunda bulunan anı defterine yazdı.

'AMAÇLARINI YERİNE GETİRECEĞİZ'
Gün boyu süren etkinlik devrim ve sosyalizm şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı. Ardından konuşma yapan TKŞ temsilcilerinden Abdûlhalîm Osman, ölümsüzleşenlerin her biriyle ayrı ayrı paylaşımları ve anıları olduğunu söyledi, "Onların eşyalarını, fotoğraflarını halka göstererek ne kadar emek verdiklerini göstermek istedik. Bu yüzden bu sergiyi açtık" dedi.

Ölümsüz savaşçıların can pahası bedeller ödeyerek, zorlu direniş ve mücadeleler verdiğini aktaran Osman, "Şehitlerin huzurunda izlerini koruyacağımıza, amaçlarını yerine getireceğimize söz veriyoruz" diye konuştu.

'ONLAR SAYESİNDE AYAKTAYIZ'
Etkinlikte söz alan Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) üyesi Ekîn Îsyan, serginin şehitlerin ölümsüz olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirtti. Ölümsüz savaşçıların Kürtçe ve Arapça yazılarının sergide yer aldığını hatırlatan Ekîn Îsyan, yazıların "Neden bu devrim bizim devrimimiz" denildiğini ortaya koyduğunu aktardı, devrime verilen emeğin daha çarpıcı biçimde görüldüğünü vurguladı.

Ölümsüz savaşçıların verdikleri güç sayesinde ayakta durduklarını ifade eden Ekîn Îsyan, şu ifadeleri kullandı: "Ne kadar konuşsam da söz onları anlatmaya yetmiyor. Eğer şuan buradaysam onların sayesinde. Çünkü ben onlardan öğrendim, hareketi onlarla tanıdım. Mesela Baran yoldaş her seferinde 'Gençlik gelecek gelecek sosyalizm, Gençlerimiz gelip bu devrime katılmalı' derdi."

'YILMAZ BEHRAREŞ BİZE LAZLARIN KİM OLDUĞUNU GÖSTERDİ'
Bu çağrıdan etkilenerek İvana Hoffmann ve Özgür Namoğlu gibi birçok komünist gencin devrim topraklarına geldiğini kaydeden Ekîn Îsyan, "Kapitalist devletler göç kapısını açarken, herkes yönünü Avrupa'ya dönerken yoldaşlarımız 'Rojava'da devrim var gidip devrimi savunacağım' dedi. Birçok ulustan yoldaşımız var. Mesela Laz ulusu. Belki birçoğumuz Lazların kim olduğunu bilmiyor. Fakat şehit Yılmaz Behrareş bize Lazların kim olduğunu gösterdi" dedi. Ekîn Îsyan, Osman Nuri Ocaklı'nın (Yılmaz Behrareş) devrime katılmak ve onu korumak için önündeki bütün sınırları yıktığını ifade etti.

Devrimi mücadele ve direnişleriyle koruyacaklarını belirten Ekîn Îsyan, "Direnişçi Rojava halkımız iradesiyle tanınır. Şehitleri onun için değerlidir. Onlara olan sözümüzü yineliyoruz. Bir damla kanımız kalana, son mermimize kadar direneceğiz, mücadele edeceğiz, kanlarını yerde bırakmayacağız" diye konuştu.