23 Eylül 2024 Pazartesi

TKŞ: Kahrolsun sömürgecilik yaşasın direnişçi Şengal

Türk devletinin saldırılarında katledilen Şengal Yürütme Konseyi Eş Başkanı Merwan Bedel'i anan TKŞ,  "Başur Kurdistan'ın yurtsever halkı ve sokaklarda hak mücadelesi veren Başur gençliğinin; Rojava ve Kuzey Suriye ile Şengal halklarının saldırılar karşısında birlik olması ve halkçı özgürlükçü devrimleri koruması çağrısı yapıyoruz" dedi. 

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ), sömürgeci Türk devletinin yurtsever ve devrimcilere yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. Bu saldırıların sonuncusunda Şengal Yürütme Konseyi Eş Başkanı Merwan Bedel'in şehit düştüğü hatırlatılan açıklamada, "Şehid Merwan Bedel'i saygı ve minnetle anıyor sömürgeci saldırıları nefretle kınıyoruz" denildi. 

Şengal halkı-Êzidî toplumunun IŞİD barbarlığına karşı büyük bir direniş sergilediği ve topraklarını özgürleştirdiği hatırlatılan açıklama şöyle devam etti: "Êzidî halkı 73. Ferman'ı bozguna uğratıp direnişiyle DAİŞ barbarlığı ve terörizmine karşı bütün Ortadoğu halklarının onurunu korudu. Demokratik, halkçı ve kadın özgürlükçü bir yaşam inşa etti. Irak devleti, Türk sömürgeciliği ve onların işbirlikçisi KDP her fırsatta Şengal Demokratik Özerk Yönetimi'ne karşı olan düşmanlıklarını ilan ettiler. Bu karşıtlık ve düşmanlık 9 Ekim Anlaşması ile resmileştirildi ve ortaklaştırıldı. Amerikan emperyalizmi de bu anlaşmanın yapılabilmesi için elinden geleni ardına koymayıp anlaşmaya destek oldu.

"Bugün Şengal ve Rojavayê Kurdistanê'ye yönelik gerçekleştirilen saldırılar gerici bölge devletleri ve emperyalist güçlerin destek ve onayıyla örgütlenmektedir. Faşist sömürgeci Türk devleti yurtsever ve özgürlükçü Kurd'lere karşı bütün kirli savaş yöntemlerini kullanmaktadır. Türk Devleti ve DAİŞ'in saldırılarının aynı zamanda ve aynı bölgede yoğunlaşması tesadüf değildir.

"Sömürgeci Türk Devleti ve işbirlikçileri iyi bilmelidir ki ne Şengal halkı ne de Rojavayê Kurdistanê ve Kuzey Suriye halkları bu saldırılar karşısında asla boyun eğmeyecektir. Bütün özgürlükçü, yurtsever ve demokratların; devrimci, demokrat ve özgürlükçü kadınların; Başur Kurdistan'ın yurtsever halkı ve sokaklarda hak mücadelesi veren Başur gençliğinin; Rojava ve Kuzey Suriye ile Şengal halklarının saldırılar karşısında birlik olması ve halkçı özgürlükçü devrimleri koruması çağrısı yapıyoruz."