23 Eylül 2024 Pazartesi

TKŞ: 12 Mart şehitlerinin direnişinin takipçisi olacağız

Qamişlo ayaklanmasının 18. yılında açıklama yapan Rojavalı komünistler, "Qamişlo ayaklanmasının izinde gerçekleştirilen Rojava devrimi, faşist şovenist Baas rejiminin plan ve projelerini boşa çıkardı" diye vurguladı.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), 12 Mart Qamişlo ayaklanmasının yıldönümünde eylem yaptı.

TKŞ binası önünde yapılan eylemde, "Yaşasın Qamişlo ayaklanması, Yaşasın Rojava devrimimiz" yazılı pankart açıldı.

TKŞ adına açıklama yapan Heya El Mihemed, 12 Mart 2004 tarihinde gerçekleştirilen katliamı hatırlattı, provokasyonun Şam rejimi tarafından adım adım planlanıp örgütlendiğini belirtti.

Heya El Mihemed, "Kürt halkının bilinçlenmesi ve örgütlenmesinden korkan faşist şovenist Baas rejimi Derazor'dan getirdiği provokatör ve saldırganlar aracılığıyla halkları birbirine kırdırmayı amaçladı. Gerçekleştirilen saldırılarda onlarca Kürt hayatını kaybetti. Kürt halkı, birlik olup devletin katliam saldırısı karşısında ayaklanmaya kalktı. Kürt halkı, sömürgeciliğe karşı nefretini her yerde devletin kurumlarını hedef alarak göstermekteydi" dedi.

Heya El Mihemed, Qamişlo ayaklanmasının Rojava halkları için yeniden diriliş anlamına geldiğini belirtti ve şunları vurguladı: "Artık Kürt halkı örgütlenme ve özsavunma adımlarını daha hızlı ve güçlü atmaktaydı. Bu adımlar 19 Temmuz 2012'de Kürt halkının devrimine dönüştü."

12 Mart şehitlerinin mücadelesini ve direnişinin takipçisi olacaklarını belirten Heya El Mihemed, açıklamanın sonunda şunları belirtti: "Qamişlo ayaklanmasının izinde gerçekleştirilen Rojava devrimi, faşist şovenist Baas Rejiminin plan ve projelerini boşa çıkardı. Ortadoğu'da özgür ve eşit yaşamın örneğini yarattı. Bütün uluslara demokrasi ve özgürlük getirdi."