25 Eylül 2024 Çarşamba

Tiryaki: Antep'te 4 bin 83 kişi Vatan Partisi sandık kurulu üyesi yapıldı

HDP Seçim Takip Koordinasyon Merkezi Sözcüsü Mehmet Rüştü Tiryaki, Antep'te 4 bin 83 kişinin bilgileri dışında Vatan Partisi tarafından sandık kurulu üyesi yapıldığını açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Seçim Takip Koordinasyon Merkezi Sözcüsü Mehmet Rüştü Tiryaki, Antep'te Vatan Partisi üzerinden yapılan seçim hilesine ilişkin HDP'nin Ankara'da bulunan genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Antep ve Urfa'da tüm çağrılarına rağmen seçim hilelerinin devam ettiğini vurgulayan Tiryaki, Vatan Partisi'nin Antep'te 4 bin 83 kişiyi kendilerine haber vermeden sandık kurulu üyesi olarak bildirdiğini dile getirdi. "Kendilerine bilgi verilmeden sandık kurulu üyesi olarak yazılmış 4 bin 83 kişi. Bu, bir milletvekilinin hangi partiden seçileceğini belirleyecek kadar önemli bir rakam" diyen Tiryaki, ilçe seçim kurullarının sandık kurulu üyesi olarak yazılan kişilere gelmeleri durumunda 142 Belgesi vereceğini dile getirdi. Tiryaki, "Bilgisi olmadan Vatan Partisi'nden sandık kurulu üyesi olarak yazılmış olan kişiler il ve ilçe örgütlerimize geldikleri takdirde seçim kurullarına götürülecekler. Belgeleri aldıktan sonra görevli oldukları yerlerde oy kullanmaları sağlanacak" ifadelerini kullandı.

Seçim hilelerine kalkışan herkese ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarının altını çizen Tiryaki, bu olayda da Vatan Partisi temsilcileri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve takipçisi olacaklarını kaydetti.

Urfa'da açık biçimde oy kullanma uygulamalarının devam ettiğine işaret eden Tiryaki, bu durumun sosyal medyada paylaşılacak kadar pervasız bir hal aldığını söyledi. Yüzlerce kişinin açık biçimde Erdoğan lehine oy kullandığına dair görüntüler olduğunu ifade eden Tiryaki, şöyle devam etti: "Kamu görevlilerini, valiyi, güvenlik birimlerini önlem almaya çağırıyoruz. Güvenlik görevlilerinin sandık alanına gelmesine gerek yok. Biz sandıklardaki güvenliği sağlayabiliriz. Muhalefet partileri bunu sağlayabilirler. Sorun şu ki muhalefet partilerinin müşahitlerinin, sandık kurulu üyelerinin sandığa yaklaşmasına izin verilmiyor. Güvenlik birimlerinden ve Urfa Valiliği'nden beklediğimiz şey partilerin sandık kurulu üyeleri ve müşahitlerinin serbestçe sandığa ulaşmalarını sağlamalarıdır. Eğer bunu yapmazlarsa, yasal yükümlülükleri olan güvenlik görevlerini yerine getirmezlerse hesap vermeleri için girişimde bulunacağız."