25 Eylül 2024 Çarşamba

Tiryaki: AA manipülasyonlarına rağmen eninde sonunda Erdoğan kaybedecek

HDP Seçim Koordinasyon Merkezi Sözcüsü Mehmet Rüştü Tiryaki ve İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anadolu Ajansı'nın manipülatif verilerine tepki gösterdi. Anadolu Ajansı ise geçmiş seçimlerdeki gibi manipülasyonlarla Erdoğan'ın kazandığnı lanse etmeye çalışıyor. Açıklama yapan Tiryaki, manipülasyonlara aldırmama çağrısı yaptı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Seçim Takip Koordinasyon Merkezi Sözcüsü Mehmet Rüştü Tiryaki, Anadolu Ajansı'nın manipülatif verilerine ilişkin HDP Genel Merkezi'nde basın açıklaması düzenledi.

AA'nın manipülatif haber ve yayınlar yapacağını öngördüklerini söyleyen Tiryaki, AA'nın AKP'den aldığı verileri paylaştığını ve verilerin hiçbirinin doğru olmadığını vurguladı. YSK'nin elindeki verilere göre Kılıçdaroğlu'nun oy oranının Erdoğan'ın önünde olduğuna işaret eden Tiryaki, şöyle devam etti: "Elimize veriler geliyor. Islak imzalı sandık seçim sonuçlarını sistemimize yüklüyoruz. Genel tablo da gerçekten siyasi tablo da değişecek. Cumhurbaşkanı değişecek. Bunu kısa süre içerisinde hep birlikte göreceğiz. Arkadaşlarımızdan istediğimiz tek şey bu manipülasyonların hiçbirine itibar etmesinler. Anadolu Ajansı AKP'nin propaganda başkanlığı gibi çalışıyor."

İktidarı göndereceklerinin altını çizen Tiryaki, "Lütfen görevli arkadaşlarımız görev yaptıkları sandıkları terk etmesinler. İlçe seçim kurullarındaki arkadaşlarımız görevlerinin başında olsun" dedi.

İMAMOĞLU: AA'NIN İTİBARI SIFIRIN ALTINDADIR
Öte yandan İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da AA verilerine ilişkin açıklama yaparak her seçimde gördükleri manzarayı yine yaşadıklarını kaydetti. 2019 seçimlerinde AA'nın açıkladığı verilere işaret eden İmamoğlu, "Anadolu Ajansı 2019 31 Mart seçimleri itibariyle bitkisel hayata girmiştir. AA'nın itibarı sıfırın altındadır, hiçbir muteber tarafı yoktur. Vatandaşlarımızın asla itibar etmemelerini özenle bildiriyoruz" ifadelerini kullandı. Geçmiş seçim süreçlerinde AA'nın sürekli manipülatif haberler yaptığını hatırlatan İmamoğlu, AA'yla ilgili hiçbir beklentileri olmadığını söyledi.

AKP'lilerin Kemal Kılıçdaroğlu'nun birinci çıktığı sandıklarda sürekli itirazda bulunarak sonuçları geciktirdiğini vurgulayan İmamoğlu, herkese sandıkların başında olma ve AA'nın sonuçlarına itibar etmeme çağrısı yaptı.

İlerleyen saatlerde Anadolu Ajansı manipülasyonlarla Kılıçdaroğlu'nun seçim kaybettiği izlenimi yaratarak seçmenin sandıkları terk etmesini sağlıyor. Bir kez daha açaklama yapan Tiryaki, AA'nın manipülasyonuna rağmen Erdoğan'ın kaybedeceğini kaydetti.