22 Eylül 2024 Pazar

Til Temir'de ölümsüzleşen savaşçılar Atina'da anıldı

Yunanistan'ın başkenti Atina'da bulunan Politeknik Üniversitesi'nde, Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırısında ölümsüzleşen DKP/Birlik ve BÖG savaşçıları anıldı.

Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik sürdürdüğü işgal saldırılarında Til Temir'te ölümsüzleşen Devrimci Komünarlar Partisi/Birlik (DKP/Birlik) savaşçısı Özge Aydın (Ceren Güneş), Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) savaşçıları Göze Altınöz (Aynur Ada) ile Yasin Aydın (İmran Fırtına) Yunanistan'ın başkenti Atina'da bulunan Politeknik Üniversitesi'nde anıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada ilk olarak üç devrimcinin bağlı olduğu Enternasyonal Özgürlük Taburunun açıklaması Türkçe ve Yunanca okundu. Ardından 3 savaşçının mücadele yaşamlarını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

PKK, DKP ve DKP/KKB'nin mesajları okundu. Mesajlarda Türkiyeli devrimcilerin onur ve özgürlük direnişinde kahramanca direndiğine ve devrime büyük emekler verdiğine değinilirken bu büyük direnişte DKP'nin, DKP/Birlik'in ve MLKP'nin çok değerli savaşçılarının can bedeli büyük direnişte şehit düştüğü vurgulandı.

Şehitlere bağlılık sözü verilen anmada ayrıca DKP/KKB'nin mesajı okundu. Mesajda; Aynur Ada'nın yaşamına değinilirken gençlik mücadelesinden antifaşist mücadelelere, savaş cephelerinden siperlere kadar sürdürdüğü mücadele yaşamında sınırsız devrimciliği tercih ettiği belirtildi. Genç yaşına rağmen büyük görevler üstlenmede kendini sınırsızda ortaya koyan Aynur Ada'nın Kadın Özgürlük Gücü'nün mücadele parolası olacağı vurgulandı. İşgal saldırısı altındaki Rojava topraklarında kadın mücadelesinin bugün herzamankinden daha önemli olduğu ifade edilen mesajda, "Çünkü faşist tecavüzcü işgalci çetelerin en büyük korkusu kadın devrimciler" denildi.

Okunan mesajların ardından anma müzik dinletisi ile devam etti.