22 Eylül 2024 Pazar

Til Temir köyleri TSK ve çeteler tarafından bombalanıyor

TSK ve desteklediği çeteler, sabah saatlerinden itibaren keşif uçaklarının koordinesiyle Til Temir'e bağlı Qasimiyê, Rihaniyê, Mahmudiyê, Dawudiye ve Dildara köylerine obüs ve havan atışları gerçekleştirdi.

TSK ve desteklediği çetelerin saldırılarının yaşandığı Til Temir'e bağlı köylere yönelik obüs ve havan atışları devam ediyor.

İşgalci çeteler, sabah saatlerinden itibaren keşif uçaklarının koordinesiyle Til Temir'e bağlı Qasimiyê, Rihaniyê, Mahmudiyê ve Dawudiye köylerine obüs ve havan atışları gerçekleştirdi.

Çeteler, Til Temir'in İngil Hawa köyüne çete ve ağır silah sevkiyatı gerçekleştirirken, Dildara köyü ve mezralarını ağır silahlarla taradı.

Çeteler, bugün saat 14.00'ten itibaren Til Temir'e bağlı Qasimiyê köyüne, bir süre sonra da Rihaniyê ve Umil Kef köylerine yönelik bombardımana başladı.

Aynı saatlerde, ABD'ye ait helikopter ve keşif uçaklarının da hava sahasında devriye attığı belirtildi.

İŞGALCİLER İLE REJİM GÜÇLERİ ARASINDA ÇATIŞMA
Sabah saatlerinde Til Werd ve Ereb Xan köylerine obüs ve tank atışlarıyla saldıran işgalci çeteler ile Suriye rejim güçleri arasında çatışma yaşandı. Köye tank ve obüs atışları yapılırken, rejim askerleri de saldırılara ağır silahlarla karşılık verdi.