25 Eylül 2024 Çarşamba

Til Temir cephesindeki YPJ'li Sılava Kobane: Halklarımız direnişi büyütmeli ki, zafere ulaşabilelim

Til Temir cephesinde işgal saldırılarına karşı direnen YPJ savaşçısı Sılava Kobane, dünya halklarına seslendi: "Rojava’da muhteşem bir direniş sergileniyor, halklarımız direnişi büyütmeli ki zafere ulaşabilelim."

Türk devleti ve çetelerinin işgal saldırıları, Til Temir kenti çevresinde devam ediyor. Kürt, Asuri ve Arap halklarının birlikte yaşadığı kente birkaç kilometre uzaklıktaki köylerde çatışmalar sürüyor. 
Direniş, çetelerin ilerleyişini durdurdu.
İşgal saldırısına karşı süren direnişin içinde yer alan YPJ savaşçısı Sılava Kobane, Serekaniye-Til Temir hattında ETHA’ya konuştu. 
Türk devleti ve çetelerinin saldırıları nedeniyle insanların göç etmek zorunda kaldığını belirten Sılava Kobane, işgalcilerin şimdi de Til Temir kentini işgal etmek istediğini belirtti. Saldırılara yarıt verdiklerini belirten Sılava Kobane, "Halkımız da yaptıkları eylemler ile çocukları katleden zihniyete karşı direnişin saflarında yer alıyorlar” dedi.
YPJ’li Kobane direnişin son üç gününde yaşananlara ilişkin şunları söyledi:  "Üç gündür karadan ilerleyemeyen Türk devleti ve çeteleri, SİHA ve İHA’ları ile ilerlemek istiyorlar. Göğüs göğse çarpışacak ve ilerleyecek güçleri yok. Çetelerin direniş karşısında hiçbir güçleri kalmadı. Çeteler kırılma içerisindeler. Özellikle son 3 gündür kaldırdıkları SİHA’lar ile çetelerin psikolojisini onarmaya çalışıyorlar. Buna rağmen muhteşem direnişimiz devam ediyor. Son günlerde savaş genel olarak Til Temir kentinin çevresinde  yoğunlaştı. Şehrin 7 km yakınında bulunan Erişa ve Um- Ul Kef  köylerinde savaş devam ediyor. Direnişimiz işgal saldırılarını kırıyor."
İşgal güçlerinin bugüne kadar göğüs göğse çarpışarak bir milim dahi ilerleyemediğini dile getiren Sılava Kobane, DSG savaşçılarının morallerinin yüksek olduğunu belirtti, "Biz moralimizi ideolojimizden, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan ve halklarımızdan alıyoruz" dedi. 

‘DÜN DAİŞ BUGÜN BAŞKA BİR İSİM, ZİHNİYET AYNI’

Kadın savaşçıların da en ön cephelerde aktif biçimde yer aldığına işaret eden Kobane, “Biz kadınlar 9 yıldır bu devrimi savunuyoruz" dedi.
YPG ve YPJ güçlerinin bölge halklarını DAİŞ çetelerine karşı savunduklarını dile getiren Kobane, Türk devletinin zihniyetinin DAİŞ ile aynı olduğunu belirtti ve ekledi: "Tüm bu saldırılar karşısında direnirken binlerce şehit verdik. Biz çetelerin ve hiçbir devletin bu toprakları işgal etmesine izin vermeyeceğiz. Direnişimiz sonuna kadar devam edecek. Bir kişi bile kalsak şehitlerimizin yolunda yürümeye devam edeceğiz. Direnişimiz şehit düşene kadar devam edecek.” 

‘HALKLARIMIZ BU DİRENİŞİ BÜYÜTMELİ Kİ ZAFERE ULAŞABİLELİM’

YPJ savaşçısı Koban bölge halklarına çağrıda bulundu ve ekledi: “Başka kentlerde, ülkelerde yaşayan halklarımız bu direnişi sahiplenmeli, desteklemeli ve sessiz kalmamalı. Rojava’da bir direniş sergileniyor, bütün halklarımız bu direnişi büyütmeli ki zafere ulaşabilelim. YPG, YPJ ve DSG savaşçıları olarak halkımızın verdiği destek ile bu direnişi daha fazla büyüteceğiz."