23 Eylül 2024 Pazartesi

Til Temir cephesindeki savaşçılar: İşgale izin vermeyeceğiz

Til Temir'de cephe hattında yer alan savaşçılar, Türk devletinin işgal alanını genişletmek istediğine dikkat çekti. ETHA'ya konuşan savaşçılar, "Tank ve toplarla her gün saldırı var ama biz her duruma hazırız. İrademiz güçlü. Bu sefer izin vermeyeceğiz ve işgal edilen şehirlerimizi kurtaracağız" dedi.

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına yönelik saldırı tehditleri son dönemde bir kez daha yoğunlaştı. Türk devleti, ABD ve Rusya'dan icazet ararken, cephe hattında fiili savaş sürüyor.

Türk devleti ve çetelerinin işgal ettiği bölgelerden, devrim topraklarına yönelik saldırılar günü birlik devam ediyor. Her gün obüs, tank, top atışları yapılıyor. Son dönemde keşif uçakları ile saldırılar yoğunlaştı.

İşgal güçlerinin hedefinde yer alan bölgelerin başında gelen kentlerden biri de Til Temir. Serêkaniyê'nin işgal edilmesinin ardından Türk devleti ve çeteleri, ilçe çevresindeki kimi köyleri de işgal etti. Bu bölgelerde yağma ve talan gerçekleştiren çeteler, son dönemde işgal alanlarını genişletmek için saldırılarını yoğunlaştırdı.

İşgal tehditlerine karşı devrim topraklarını savunan Kürt, Arap ve Süryani halklarının direnişi de sürüyor. Cephe hattındaki köylerdeki mevzilerde yer alan savaşçılar, yeni işgal saldırılarına geçit vermeyeceklerini dile getirdi.

'ÖNE GİTMEYE HAZIRIZ, GERİYE GİTMEYECEĞİZ'
Ön cephede yer alan Şehit Alişer Deniz Tugayı savaşçıları, işgal güçlerinin saldırılarına ilişkin ETHA'ya konuştu.

Kandil isimli Arap savaşçı, siperlerde yer alan savaşçıların morallerinin oldukça yüksek olduğunu dile getirdi. Kandil "Moralimiz çok yüksek. İşlerimize devam ediyoruz. Cephedeki arkadaşların durumu çok iyi. Hepimiz tek yumruğuz" diye konuştu. Türk devletinin saldırılarının devam ettiğine işaret eden Kandil, "Tank ve toplarla saldırılar var ama biz her duruma hazırız. İrademiz güçlü. Türk devletinin topraklarımızı tehdit etmeye hakkı yok. Çünkü bu topraklar bizim. Kendi toprağımızda onurlu ve özgürce yaşamak hakkımız" dedi. Kandil konuşmasını şu cümleyle tamamladı: "Öne gitmeye hazırız, geriye gitmeyeceğiz."

İşgal saldırılarının bölge halkında korku yaratmayı amaçladığını dile getiren Birhat isimli savaşçı da "Düşman bizi korkutmak ve irademizi kırmak için saldırıyor. Ama bu yanlış, düşman bu saldırılarıyla irademizi kıramaz. Sonuna kadar burada kalacağız. Saldırılardan korkmuyoruz" diye konuştu.

'İŞGALİ BÜYÜTMEK İSTEDİLER AMA BİZ İZİN VERMEDİK'
İşgal güçlerinin alan genişletmeye çalıştığını dile getiren Birhat şunları söyledi: "Hazırlık yapıyoruz. Her gün cephede nöbet tutuyoruz. Sadece bizim cephemizde değil bütün cephelerde durum böyle. Sonuna kadar burada kalacağız. Saldırılardan korkmuyoruz. Düşman işgalciliğini büyütmek istiyor, biz bunu kabul etmiyoruz çünkü bu topraklar bizim."

Rubar isimli savaşçı da düşman saldırılarına yanıt vermek için savaş siperlerinde beklediklerini dile getirdi. Rubar şöyle konuştu: "Faşist Türk devleti uçaklarıyla, toplarıyla tehditlerini çoğaltıyor. Diyorlar ki biz DSG'yi kıracağız. Asla bizim irademizi kıramazlar. Şimdiye kadar işgal alanlarını büyütmek istediler ama biz işgalciliğe izin vermedik. Doğrudur saldırı yapılıyor ama moralimiz çok yüksek. Biz her şeye hazırız. Son olarak şunu söylemek istiyorum. Türk devleti bazı şehirlerimizi işgal etti. Bu sefer tekrar saldırmasına izin vermeyeceğiz ve işgal edilen şehirlerimizi kurtaracağız."

'HER GÜN HALKIMIZA, KÖYLERİMİZE TOP YAĞDIRIYORLAR'
Şehit Alişer Deniz Tugayı komutanlarından Dilşer Meşkini de ETHA'nın sorularını yanıtladı. Cephe hattında konuşan Meşkini, Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına dikkat çekti. Serêkaniyê ve Girê Spî'nin işgal edildiği dönemde ABD ve Rusya'nın saldırıya onay verdiğini hatırlatan Meşkini, "Her gün halkımıza, köylerimize obüs ve havanlarla top yağdırıyorlar. Keşif uçakları Kobanê'de, Qamişlo'da suikast yapıyor. Til Temir'in çevresini vuruyor. Til Temir Askeri Meclisini vurdular. Rusya ve ABD gözlerini kapatıyor. Bu yüzden birçok sivil şuan göçmen. Günlük olarak da köylerdeki evlere, toprağa zarar veriyorlar. Bizde bu yüzden burada duruyoruz, topraklarımızın ve insanlarımızın savunmasını alıyoruz" şeklinde konuştu.

Türk devletinin Rusya ve ABD ile yaptığı görüşmelere dikkat çeken Meşkini, "Biz her zaman hazırız. Kimseye inancımız kalmadı ve kimsenin desteğini de almıyoruz. Biz halkımızdan destek alıyoruz, moral alıyoruz. Savunma mevzilerinde duruyoruz ve halkımızı savunuyoruz" dedi.

'BİZ TOPRAKLARIMIZIN SAVUNMASI İÇİN HAZIRIZ'
Türk devletinin devrimin başından bu yana saldırılarını sürdürdüğünü dile getiren Meşkini şunları ifade etti: "El Nusra ve DAİŞ gibi gruplara karşı çok savaştık. O çetelere destek veren devletlerden biri de Türkiye'ydi. Şimdi DAİŞ'in sonu geldi. Bu şehitlerimiz ve savaş siperlerinde yer alan arkadaşların sayesinde oldu. Şimdi Rojava topraklarını savunmaya devam ediyoruz. Cephede mevzilerimizdeyiz. İşgalci Türk devleti, etrafında toplamış. Biliyoruz ki DAİŞ'in birçok komutanına onlar eğitim veriyor, gruplara komutan yapıyorlar."

Til Temir çevresine ağır silah saldırılarının devam ettiğini dile getiren Meşkini, "Sivillere çok zarar veriyorlar. Yaralanmalar ve şehadetler de oldu. Bölgede korku yaratmak, sivil halkın evlerini ve mallarını bırakıp gitmelerini istiyorlar. Böylece bu bölgeler cephe hattı olur ve girip işgal edebilirler. Böyle düşünüyorlar. Günlük olarak top atışları durmuyor" şeklinde konuştu.

Türk devletinin Til Temir'in köylerini de işgal etmek istediğini vurgulayan Meşkini şöyle devam etti: "Buna fırsat vermiyoruz. Türk devleti Rusya ve ABD'den uçak ve helikopter için izin bekliyor. Müsaade etsinler ya da etmesinler, biz topraklarımızın savunması için hazırız."