30 Eylül 2024 Pazartesi

Til Temir Askeri Meclisi: Türk devletinin işgaline izin vermeyeceğiz

İşgal saldırılarının yoğunlaştığı cephelerden biri olan Til Temir, neredeyse her gün bombalanıyor. Til Temir Askeri Meclisi Üyesi Ferhad Canfeda, "Artık sivil, çocuk demeden herkesi hedef alıyorlar" dedi. Halkın devrim güçlerinin arkasında durduğunu bilmekten güç aldıklarını belirten Canfeda "Türkdevletinin işgaline izin vermeyeceğiz. Biz buradayız, ölmeye hazırız" dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye'nin Serekaniye kentinin işgal edilmesinin ardından cephe hattı durumuna gelen Til Temir'de saldırılar son günlerde yoğunlaştı. Serekaniye ile Heseke arasında bulunan Til Temir, M4 karayolu üzerindeki konumuyla stratejik bir öneme sahip. Türk devletinin işgal ettiği alanlar ile Til Temir kent merkezi arasındaki mesafe sadece birkaç kilometre uzaklıkta bulunuyor.

İlçe çevresindeki köyler ön cephe hattı pozisyonunda. İşgalci çeteler ile karşı karşıya bulunan köylere yönelik saldırılar günü birlik devam ediyor. Bölgede insansız hava araçlarıyla keşif faaliyeti yoğunluk kazandı. Her gün onlarca obüs ve top atışı yapılıyor.

Çeteler köylerde bulunan okul ve belediye gibi hizmet kurumlarını sık sık hedef alıyor. Yoğun bombardıman sonucu köylerdeki evler büyük oranda yıkılmış durumda. İşgal saldırılarına rağmen topraklarını terk etmeyen halk doğrudan hedef alınıyor. Saldırılar nedeniyle bölgede son haftalarda onlarca sivil yaralandı, hayatını kaybetti.

Til Temir Askeri Meclisi, Türk devletinin işgal bölgelerine genişletme planlarına karşı büyük bir direniş sergiliyor. Top atışlarının artık rutin hale geldiği kentte, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen SİHA saldırıları sonucu Süryani Askeri Meclisi'ne bağlı iki savaşçı şehit düştü.

'ARTIK SİVİL, ÇOCUK DEMEDEN HERKESİ HEDEF ALIYORLAR'
Til Temir Askeri Meclisi Üyesi Ferhad Canfeda cephe hattındaki son gelişmeler ile işgale karşı devam eden mücadeleyi ETHA'ya değerlendirdi.

Canfeda, bölgede 2019 yılında başlayan işgal saldırıları sonucu onlarca sivil ve savaşçının hayatını kaybettiğini hatırlattı. ABD'nin başını çektiği Koalisyon Güçleri ile Rusya'nın Türk devleti ile yapılan ateşkes anlaşması için garantör güç olduğunu hatırlatan Canfeda, "Ancak bu güçler saldırılar karşısında sessiz kalıyor. Onların asıl amacı savaşı durdurmak değil, kendi çıkarlarını korumak" dedi.

Faşist şef Erdoğan ile Rusya lideri Putin'in bir araya geldiği Soçi toplantısı sonrasında bölgeye yönelik topçu atışları ve hava saldırılarının arttığına dikkat çeken Canfeda, saldırıların boyutunun halkı korkutarak göçe zorlama amacını aştığını belirtti. Canfeda "Artık sivil, çocuk demeden doğrudan herkes hedef alıyorlar" dedi.

Til Temir'de halkın yaşam alanlarının yanı sıra elektrik ve baz istasyonu gibi hatların özel olarak hedef alındığını belirten Canfeda, saldırılar karşısında topraklarını terk etmeyen halkın yaşamının zorlaştırılmaya çalışıldığını kaydetti. Canfeda, "Kuzey ve Doğu Suriye'nin huzur ortamı bozulmaya çalışılıyor" dedi.

'HALKIMIZIN ARKAMIZDA OLDUĞUNU BİLMEK BİZE GÜÇ VERİYOR'
Canfeda, şehir ve köyler bombalanmasına rağmen halkın devrimin arkasında durduğunu ve topraklarını bırakmamakta kararlı olduğunu belirtti. Canfeda şunları söyledi: "Türk devletinin işgaline izin vermeyeceğiz. Halkımızın arkamızda olduğunu bilmek bize güç ve moral veriyor. Biz buradayız. Ölmeye hazırız."

'ROJAVA TOPRAKLARINI TEMİZLEYECEĞİZ'
Demokratik Suriye Güçleri'nin Türk devletinin bölgedeki ajan ağına karşı başlattığı operasyonu hatırlatan Canfeda, "Birçok ajan ve işbirlikçi deşifre edildi. Birçok savaşçının şehadetine yol açan bu hainler, halkın gözü önünde yargılanacak. Yemin Operasyonu'yla Rojava topraklarını ajan ve hainlerden temizleyeceğiz" dedi.