20 Eylül 2024 Cuma

TİKKO gerillası Tanju Er sonsuzluğa uğurlandı

Dersim'in Ovacık İlçesi Mercanlar bölgesinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren TKP/ML-TİKKO gerillası Tanju Er, Sarıgazi'de sonsuzluğa uğurlandı.
Dersim'in Ovacık İlçesi Mercanlar bölgesinde 5-6 Ağustos günlerinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren TKP/ML-TİKKO gerillası Tanju Er (Samet), Sarıgazi Cemevinde yapılan törenin ardından Sarıgazi Mezarlığı'nda sonsuzluğa uğurlandı.
 
Malatya Adli Kurumu'ndan alınarak sabah saatlerinde Sarıgazi Cemevi'ne getirilen Tanju Er'in ailesi, yoldaşları ve dostları slogan ve zılgıtlarla karşıladı.
 
Sabah saatlerinden itibaren cemevi çevresi ve Sarıgazi merkezi polis ablukasına alınarak cenazeye katılım engellenmeye çalışıldı. Cemevine giden sokaklar onlarca polis ve zırhlı araç tarafından kuşatıldı. Polis tarafından kamera çekimi yapılarak cenazeye katılanlar üzerinde psikolojik baskı kurulmaya çalışıldı.
 
Cemevindeki törende "Samet yoldaş ölümsüzdür", "Gerillalar ölmez yaşasın halk savaşı", "Mercan'da düşene dövüşene bin selam", "Umut dağlarda Partizanlarda" sloganları atıldı.
 
POLİS CENAZE ARACINI KAÇIRDI
 
Cemevi'nde yapılan törenin ardından sloganlar ve marşlarla mezarlığa götürülmek istenilen cenaze yürüyüşüne polis saldırdı. Kitle ile cenaze aracı arasına zırhlı araçla giren polis cenazeyi kaçırmak istedi. Kitle ile polis arasında arbede yaşandı, Cenaze aracının peşinden koşan kitle "Gerillalar ölmez, yaşasın halk savaşı" sloganlarıyla mezarlığa ulaştı.
 
'ASLA VE ASLA BU MÜCADELEDE YILGINLIK YOK'
 
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Halk Cephesi, Halkevleri ve Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ve Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu'nun (ÖTSP) katıldığı cenaze töreninde Partizan adına yapılan konuşmada, yılgınlığa yer olmadığı vurgulayarak; "Mercanlarda şehit düşen 6 halk savaşçısından biri olan yiğit evladımız olan Tanju Er'i toprağa gömdük. Emperyalizme, feodalizme, faşizme ve her türden gericiliğe karşı sınıf mücadelesi kan can bedeli mücadeleyle sürüyor. İşçilerin emekçilerin yoksulların ezilenlerin tüm halkımızın daha mürebbeh daha demokratik bir hayat yaşaması için Demokratik Halk İktidarı mücadelesi ilelebet sürecektir" denildi.