4 Ekim 2024 Cuma

Temel: Metin şahsında basın şehitlerini minnetle anıyoruz

HDP Basın Yayın ve Propaganda Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Temel, katledilişinin 25. yılında Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe'yi andı. İktidarın gazeteciler üzerindeki baskısını sürdürdüğünü kaydeden Temel, tüm saldırılara karşın gazetecilerin ise kalemlerini özgürlük ve insanlık için kullanmaya devam ettiğini vurguladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Basın Yayın ve Propaganda Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayyip Temel, haber takibi sırasında İstanbul Ümraniye'de polisler tarafından gözaltına alınarak katledilen Evrensel Gazatesi Muhabiri Metin Göktepe'yi andı. 

'İKTİDARIN GAZETECİLER ÜZERİNDEKİ BASKISI SÜRÜYOR'
Göktepe'nin katledilmesinin 25. yılında, Metin Göktepe gibi hakikatin peşinden koşan gazetecilerin her zaman iktidarların hedefinde olmaya devam ettiğini belirten Temel, "Türkiye tarihinde iktidar eliyle en fazla suç işlenen, dolayısıyla gazetecilerin üzerindeki baskının en görünür olduğu dönemlerden birinden geçiyoruz. Sınırların içinde ve dışında işlenen tüm suçlar, yapılan tüm yolsuzluklar, gerçekleşen tüm katliamlar; bu iktidar için üstü örtülmesi, halklardan gizlenmesi gereken gerçeklerdir" dedi. 

'GAZETECİLER KALEMLERİNİ ÖZGÜRLÜK VE İNSANLIK İÇİN KULLANIYOR'
AKP-MHP iktidarının halka karşı işlediği bütün suçlara karşın her şeyin tozpembe olduğu bir gerçeklik varmış gibi yandaş medya üzerinden bir algı oluşturmaya çalıştığına dikkat çeken Temel, buna karşına özgür basın geleneğinin mirasçısı olan gazetecilerin Metin Göktepe gibi tüm baskılara karşı, gerçekleri halka ulaştırmak için her türlü bedeli göze alarak kalemlerini özgürlük ve insanlık için kullanamaya devam ettiğini kaydetti.

'ONLARCA BASIN ŞEHİDİNİN ANILARI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUZ'
Temel'in açıklaması şöyle devam etti: "Gazetecilerin hala canları ve özgürlükleri pahasına gazetecilik ısrarını sürdürmelerinin en büyük dayanağı, bu uğurda yaşamını yitiren Metin Göktepe, onlarca basın şehidi ve onların bıraktığı mirastır. Başta Apê Musa, Metin Göktepe, Gurbetelli Ersöz ve Hrant Dink gibi basın şehitleri olmak üzere gerçekleri halka ulaştırmak için yaşamını feda eden özgür basın şehitleri yolumuzu aydınlatıyor. Bu uğurda canına ortaya koyan Metin Göktepe şahsında onlarca basın şehidini minnetle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz."