30 Eylül 2024 Pazartesi

Tekirdağ Şehir Hastanesinden Yıldırım için çelişkili iki rapor

Adil yargılanma hakkı için 238 gündür ölüm orucunda olan Gökhan Yıldırım için daha önce 3 ay infaz ertelemesi yönünde görüş bildiren Tekirdağ Şehir Hastanesi Sağlık Kurulu heyeti, Yıldırım'a bu sefer "hapishanede kalabilir" raporu verdi. Halkın Hukuk Bürosu avukatları kararın Yıldırım'ı katletmeye yönelik olduğunu belirterek acil tahliye çağrısında bulundu.

Halkın Hukuk Bürosu, adil yargılanma talebiyle 238 gündür ölüm orucunda olan Gökhan Yıldırım için Tekirdağ Şehir Hastanesi tarafından "hapishanede kalabilir" raporu verildiğini duyurdu. Tekirdağ 1 No'lu Hapishanesi'nde tutulan ölüm orucu direnişçisi Yıldırım, sağlık durumunun ağırlaşmasıyla 10 Ağustos'ta Tekirdağ Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. 38 kiloya düşen ve yoğun bakıma kaldırılan Yıldırım'ın, ailesi ve avukatlarıyla görüşmesi, yanında refakatçi bulundurulması engellendi.

Daha önce Adli Tıp Kurumu'na yapılan başvuru sonucu Tekirdağ Şehir Hastanesi'ne kaldırılan ve hastane tarafından hakkında 3 aylık infaz erteleme kararı çıkan Yıldırım için aynı hastane kurulu bugün verdiği raporla Yıldırım'ın hapishaneye geri dönebileceği yönünde görüş bildirdi.

Hastane önünde açıklama yapan Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Seda Şaraldı, "Daha önce infaz erteleme öneren, mahkum koğuşunda kalamayacağını söyleyen aynı heyet, tekrar toplandı ve bu kez Gökhan'ın R Tipi Cezaevi'ne götürülmesi yönünde görüş bildirdi. Ayrıca konunun Tekirdağ Şube Müdürlüğü'nde sorulması gerektiğine dair görüş bildirdi. Bu bilimsel bir mütalaa değil, korkunun açıkça itirafıdır" ifadelerini kullandı.

Kararın Gökhan Yıldırım'ı öldürmeye yönelik olduğunun altını çizen Şaraldı, Yıldırım'ın derhal tahliye edilmesini istedi.

BALAÇ'A 2 AY GÖRÜŞ YASAĞI
Ölüm orucunun 244'üncü gününde olan Sibel Balaç'ın annesi Nuray Balaç ise, Balaç'a keyfi disiplin cezaları nedeniyle 2 ay görüş yasağı verildiğini duyurdu.