23 Eylül 2024 Pazartesi

Tekin: Tarikat ve cemaatlerle protokol yapmaya devam edeceğiz

Bütçe görüşmelerinde konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bakanlığının 10 tarikat ve cemaatle protokolü olduğunu söyleyip "Onlarla da protokol yapmaya devam edeceğiz. Çünkü onlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor" ifadeleriyle protokolleri savundu.

TBMM Genel Kurulunda, Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2024 yılı bütçesine ilişkin konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bakanlığının 2 bin 709 protokolünün bulunduğunu ve bunların 10'unun tarikat-cemaatlerle imzaladığını açıkladı.

Tarikat ve cemaatlere teşekkür ederek onlarla protokol yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Tekin, "Onlarla da protokol yapmaya devam edeceğiz. Çünkü onlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor. Onlardan siz bunun için rahatsızsınız. Protokol yaptığımız bu sivil toplum örgütleri sizin çocukları dağa çıkarmanıza engel olduğu için çatlıyorsunuz. Ben o STK'larla protokol imzalamaya devam edeceğim. Çocuklarımın dağa çıkmaması için, sizin insan kaynağınıza insan yetiştirmemek için buradan devam edeceğim" ifadelerini kullanarak protokolleri savundu.