23 Eylül 2024 Pazartesi

'Tecrit son bulana kadar mücadelemiz sürecek'

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için 5 kentte sürdürülen Adalet Nöbeti eylemlerine katılanlar, "Cezaevlerinde tecrit sona bulana kadar mücadelemiz devam edecek" dedi.

"Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" kampanyası kapsamında Diyarbakır, Van, İstanbul, Adana ve Mersin'de başlatılan Adalet Nöbeti eylemleri devam etti.

VAN
Van Tutuklu Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) tarafından, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van İl Örgütü binasında başlatılan nöbet eylemi 20'nci gününde. Eylem, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İpekyolu İlçe Örgütü yöneticileri tarafından ziyaret edildi. Burada konuşan İlçe Eşbaşkanı Ahmet Güler, "Cezaevlerindeki direnişi selamlıyoruz. İmralı zindanında bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan başta olmak üzere cezaevlerinde bütün direnişleri sahipleniyoruz" dedi.

Nöbet eylemine katılan tutsak annesi Medine Kiyağ ise, "Cezaevlerinde tecrit sona bulana kadar mücadelemiz devam edecek. Tutsaklar cezaevlerinde ağır tecrit koşullarında mücadele veriyor. Tutsakların mücadelesi bizim mücadelemizdir ve bizde buradan onlara destek olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

DİYARBAKIR
Diyarbakır'da, Tutuklu Aileleri ile Dayanışma Derneği (TUAY-DER) tarafından başlatılan Adalet Nöbeti eylemi de 21'inci gününde devam etti. DEM Parti Bağlar İlçe Örgütü binasında, nöbetin sürdürüldüğü salona, "Adalet için tecridi kıralım, toplumsal barış için zindanlara ses olalım" pankartı asıldı.

Nöbete katılanlar, "Tecrit insanlık suçudur" yazılı beyaz önlükler giydi. Nöbet eylemi, gün boyu kitle örgütü temsilcileri ve halkın ziyaretleriyle sürdü. Ziyaretler sırasında sık sık "Bijî berxwedana zindanan" sloganı atıldı.

İSTANBUL
Marmara Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği'nin (MATUHAYDER), DEM Parti Bağcılar İlçe binasında 13 Aralık'ta başlattığı Adalet Nöbeti devam etti. Salona, Kürtçe ve Türkçe "Özgür yaşamın inşası için tecridi kıralım, zindanlara ses olalım", "Adalet için tecridi kıralım toplumsal barış için zindanlara ses olalım" pankartları asıldı.

Nöbet eylemini DEM Parti Ümraniye ilçe yöneticileri ve PKK'nin kurucu kadrolarından Mehmet Hayri Durmuş'un ablası Zeki Ayık ziyaret etti.

MERSİN
Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği'nin (Çukurova TUAY-DER), dernek binasında başlattığı Adalet Nöbeti, 21'inci gününe girdi. Ziyaretlerin sürdüğü eylemde sık sık, "Yaşasın zindanların mücadelesi" ve "Jin, jiyan, azadî" sloganları atıldı.

ADANA
Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) binasındaki Adalet Nöbeti de 21'inci günde devam etti. "Tecrit insanlık suçudur" ve "Adalet için tecridi kıralım demokratik barış için zindanlara ses olalım" pankartının asıldığı Adalet Nöbeti, ziyaretlerle sürdü.