20 Eylül 2024 Cuma

'Tecride karşı mücadeleye devam edeceğiz'

İmralı tecridine karşı ve Kürt sorununda demokratik çözüm için eylemlerine devam eden tutsak yakınları, tecrit kırılana kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve Kürt sorununda demokratik çözüm talepleriyle eylemlerine devam eden tutsak yakınları, Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi önünde yan yana gelmek istedi ancak polis tarafından engellendi. Bunun üzerine tutsak yakınları, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde açıklama yaptı.

“Toplumsal barış ve tecridi kırmak için özgürlüğe ses ver" pankartı açılan eyleme Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekili İbrahim Akın'ın yanı sıra çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisi de katıldı.

“Özgürlüğe ses ver" eyleminin önemini vurgulayan İbrahim Akın, “Cezaevlerinde onlarca yoldaşımız direniş gerçekleştiriyor. Bu tecridin kaldırılması ve Türkiye'de ki özgürlüklerin, barışın ve demokrasinin gelmesi bakımından ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görüyoruz. Çünkü tecrit politikası sadece cezaevlerindeki siyasi tutsaklara değil ülkenin her yerinde uygulanmaya başladı" dedi.

'HER ALANDA MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ'
Tecride karşı her alanda mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Akın, “Tecrit insan haklarına, insanlığa ve şuandaki mevcut anayasal sistemi ayaklar altına alan ve yok sayan bir anlayıştır. Bunun karşısında ısrarla Meclis'te de burada da durmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Akın'ın konuşmasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapılarak "Biji berxwedana zindanan", "Siyasi tutsaklar onurumuzdur", "Selam selam, zindanlara bin selam", "İçeride, dışarıda tecridi parçala" sloganları atıldı.