21 Eylül 2024 Cumartesi

Tecavüzcü Karabayır tüm delillere rağmen tutuklanmadı

İranlı mülteci kadına tecavüz eden Karabayır, tüm delillere rağmen tutuklanmadı. Kadını silahla şikayetçi olmaması için tehdit eden polisler ise, yalan söyleyerek tehditte bulunmadıklarını öne sürdü.

İranlı mülteci kadın Khatere Safakia'ya tecavüz eden Metin Karabayır hakkında açılan davanın 2. duruşması Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada, fail Karabayır ile Safakia ve avukatı Eren Keskin hazır bulundu.

TANIK: KADIN TEKLİFİ KABUL ETMEDİ
Karabayır, tecavüz suçlamasını reddederek kendisine tanık olarak Abdulreşit D. ve polis Bilal Karpuz'u gösterdi. Farsça bildiği için Karabayır'ın kendisinden çeviri konusunda yardım istediğini dile getiren Abdulreşit D., Karabayır'ın tüm tekliflerini Safakia'nın reddettiğini belirtti.

POLİS TEHDİT ETTİĞİNİ REDDETTİ
Olayı kendisine gelen tebligatla öğrendiğini iddia eden tanık polis Bilal Karpuz, Karabayır'ı korumaya çalıştı. Tecavüz saldırısının yaşandığı gün polis Erdoğan Kahraman'la Avcılar'da alkollü bir mekanda olduklarını gecenin ilerleyen saatlerinde Safakia'nın geldiğini söyledi. Safakia ve Karabayır'ın alkollü olduğunu ve onları bir eve bıraktığını ifade eden Karpuz, ortada bir tehdit olmadığını da öne sürdü.

Karpuz'un kendisini tehdit etmediği yönündeki beyanının yalan olduğuna işaret eden Safakia, saldırının ertesi günü Karpuz'un işyerine geldiğini ve kendisine silah çekerek "Şikayetçi olursan seni ve anneni öldürürüz" dediğini aktardı.

KESKİN: KARABAYIR'IN MESAJLARI TECAVÜZÜN İTİRAFIDIR
Safakia'nın avukatlarından Hilal Çiçek, tanık beyanlarının taraflı olduğunu dile getirirken, Eren Keskin de tanıkların açıkça yalan söylediğini vurguladı. 0532138**** numaralı telefon hattını Karabayır'a sorup Karabayır'ın kendisine ait olduğunu ifade etmesi üzerine Keskin, Safakia ile Karabayır arasında geçen mesajlaşmaları paylaştı. Safakia'nın, "Ben sana hiç kötülük etmedim. Ama sen bana pislik yaptın. Beni zorla evine götürdün. Eğer hamile kalırsam seni öldürürüm" şeklinde mesaj attığını ve Karabayır'ın ise, "Çok özür dilerim. Çok alkolüydüm" dediğini paylaşan Keskin, Karabayır'ın bu mesajla Safakia'ya tecavüz ettiğini kabul ettiğini dile getirdi. "Bir hamilelik söz konusu ve yüzde 99 çocuğun ona ait olduğu tespit edildi" diyen Keskin, Karabayır'ın derhal tutuklanmasını istedi.
 
TUTUKLAMA TALEBİ REDDEDİLDİ
Avukatların beyanları ardından savcılık, sanığın kaçma şüphesinin bulunmadığını ileri sürerek, tutuklamaya ilişkin taleplerin reddini istedi.

Mahkeme heyeti, Safakia'nın Karabayır ile yazışma ve görüşmelerinin ortaya çıkarılması için Safakia'nın telefonunun imajının alınmasına, tutuklama talebinin ise reddine karar vererek duruşmayı 22 Aralık'a erteledi.