6 Ekim 2024 Pazar

TDİ: İsmail Tepeli serbest bırakılsın

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi, Partizan'a yönelik dün yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan tutsak babası İsmail Tepeli'nin serbest bırakılmasını istendi.

Partizan'a yönelik dün gerçekleştirilen operasyonda "firari zanlı" ilan edilen 68 yaşındaki İsmail Tepeli "eylem timi üyesi" iddiasıyla gözaltına alındı. Erzincan'daki evinden gözaltına alınan ve birçok sağlık problemi bulunan İsmail Tepeli'ye dair Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi (TDİ) yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "İnisiyatifimizin bileşenlerinden Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri (PŞTA) üyesi İsmail Tepeli amcamız, Erzincan'daki evine düzenlenen polis operasyonuyla gözaltına alınmıştır. İnisiyatifimizin kuruluşunda emeği geçen ve hala geçmekte olan tutsak babası 68 yaşındaki İsmail Tepeli amcamız 'eylem timi' denilerek Erzincan'daki evinden gözaltına alınmıştır. Birçok rahatsızlığı da bulunan İsmail amcamız, tutsaklar için mücadele veren ailelerimizden biridir. İsmail Amca'dan ve ailelerimizden o kirli elinizi çekiniz" diye belirtildi.

TDİ açıklamasında, "Operasyonun hangi güne getirildiği de bir yana, devlet-mafya-iktidar çatışmasının ifrata varacak düzeyde ortaya saçılmasının gümbürtüsü içinde, 'eylem timi', 'suikast timi' gibi hiç de yabancısı olmadığımız asılsız iddia ve düzmece kurgularla devrimcilere ve ailelerimize yönelik operasyonlarınızla pisliklerinizi kapatamazsınız" dedi.

TDİ, tutsak babası İsmail Tepeli ile diğer devrimcilerin derhal serbest bırakılmasını istedi.