3 Ekim 2024 Perşembe

Taşkıran: Yoksulluk ve baskıyı sineye çekmeyeceğiz, hesap soracağız

HDP Dersim İl Kongresi'nde konuşan ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, işçi ve emekçilerin direnişleri, halkın yoksulluk ve zamlara karşı eylemleri ve hapishanelerdeki direnişlere işaret etti, yoksulluk, sefalet ve baskılara karşı hesap sorma, birleşme, sonuç alma zamanı olduğunu vurguladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim İl Örgütü'nün 4'üncü Olağan Kongresi'nde konuşan ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, yaşanan işçi direnişleri ve zamlara karşı halkın eylemlerine dikkat çekti, hesap sorma, direnme çağrısında bulundu.

Devletin Kürt halkının dili, kültürüne yönelik eğitim politikalarıyla gerçekleştirdiği saldırılar ve tüm alanların dinselleştirilmesi politikalarına işaret eden Taşkıran, derinleşen yoksulluk, ekonomik ve politik krize değindi.

Kürt halkı, Alevi halkı, işçi ve emekçilerle devrimcilerin teslim olmadığını, direnişlerini ve mücadelelerini sürdürdüğünü kaydeden Taşkıran, "Belki henüz sokakları milyonlarla dolduramadık, belki henüz sonuç alıcı kavgaya girişmedik, ama görüyorsunuz Türkiye ve Kürdistan'da şu an bir işçi baharı, bir kadın baharı, zindanlarda direnenler var. 2022 yılı sonuç alacağımız bir yıl olacak. Ama bu tabii ki kendiliğinden gelmeyecek. Bu topraklarda zulme, soykırıma direnmiş, kendini hep yeniden var etmiş halkın evlatları olarak, bu gidişatı durdurmalı, yeşeren umudu görmeliyiz" dedi.

Ergani, Doğubayazıt ve Yüksekova'da halkın zamlara karşı sokağa döküldüğünü hatırlatan Taşkıran, "Sorumluluğumuz oturup beklemek, söylenmek, şikayet etmek, kahretmek değil. Yoksulluk ve sefaleti, baskıyı sineye çekmeyerek, hesap soracağız. Hesap sorma, birleşme, sonuç alma zamanıdır" diye konuştu.