23 Eylül 2024 Pazartesi

Tarsus'ta açlık grevindeki tutsaklar küçük bir koğuşa konuldu

Tarsus T Tipi 1 Nolu Cezaevi'nde koğuşlara giren gardiyanlar, süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan 10 tutuklu ve 2 refakatçiyi çıkartarak 5 kişilik koğuşa koydu.
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevine başlamasının ardından aynı taleple cezaevlerinde tutukluların başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi sürüyor.
 
Tarsus T Tipi 1 Nolu Cezaevi'nde 5 Ocak günü ilk grupta açlık grevine giren 7 tutuklu ile geçtiğimiz günlerde grevine başlayan 3 tutuklu, koğuşlarından zorla çıkarıldı. Önceden herhangi bir bilgi verilmeden koğuşlara giren gardiyanlar açlık grevindeki 10 tutuklu ve 2 refakatçiyi, 5 kişilik koğuşa koydu. Dar alanda tutulan 12 tutukluda rahatsızlıklar baş gösterdiği bildirildi.
 
Mezopatamya Ajansı'nın haberine göre; ailelerini arayarak durumdan haberdar eden tutuklular, açlık grevine başladıkları günden bu yana hiçbir biçimde sağlık kontrolünden geçirilmediklerini de aktardı. Yine B12 vitaminin düzensiz biçimde verildiği öğrenilirken, tuz, şeker ve limon ihtiyaçları için ise zaman zaman kantinde bulunmadığı iddiasıyla engel olunduğu aktarıldı.