24 Eylül 2024 Salı

Taliban 3 vilayeti daha ele geçirdi

Taliban, Afganistan'da üç kent merkesini ele geçirdi. Herat vilayetinin Taliban tarafından ele geçirilmesiyle kent merkezi dışındaki askeri kampa sığınan bazı komutanlar ve yetkililer Taliban'a teslim oldu.

Taliban, Afganistan'ın başkenti Kabil'in komşusu Logar, güneyindeki Zabul ve Uruzgan vilayetlerinin merkezini ele geçirdi.

Taliban Logar'ın merkezi Pul-i Alem şehrine saldırılarını dün gece saatlerinde başladı. Kent merkezi öğle saatlerinde Taliban'ın eline geçti ve bazı askerler Taliban tarafından esir alındı.

Taliban, Afganistan ordusuyla çatışmadan Zabul'un merkezi Kalat şehrini ele geçirdiği bildirildi.

Uruzgan Valisi Ömer Şirzad ise kamu binaları ve insanların zarar görmemesi için halkın isteği üzerine Uruzgan'ın merkezi Trinkot kentini Taliban'a bıraktıklarını vurguladı.

Logar vilayetinin Taliban'ın kontrolüne geçmesiyle başkent Kabil vilayeti kuzeybatı yönünden kuşatılmış oldu.

HERAT'TAKİ KOMUTANLAR TALİBAN'A TESLİM OLDU
Afganistan'ın batısındaki Herat vilayetinin dün akşam saatlerinde Taliban'ın ele geçirmesiyle kent merkezi dışındaki askeri kampa sığınan bazı komutanlar ve yetkililer Taliban'a teslim oldu.

Afganistan'ın üçüncü büyük kenti olan Herat'ın İran ve Türkmenistan ile sınır kapıları bulunuyor. Tarihi binalarıyla meşhur olan kent ayrıca ülkenin sanayi şehri olarak da biliniyor.