27 Temmuz 2024 Cumartesi

Taksim yasağı hakkında suç duyurusu

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, 1 Mayus Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nde Taksim'in yasaklanmasına ilişkin suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Tabip Odası, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanının yasaklanmasına ilişkin Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu sonrası adliye önünde basın açıklaması düzenlendi.

DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Asalettin Arslanoğlu, Anayasa Mahkemesi (AYM) kararına rağmen Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs kutlamalarına kapatılmasına tepki gösterdi. İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği'nin işçi sınıfı ve sendikaların ifade özgürlüğü hakkını ihlal ettiğini belirten Arslanoğlu, 1 Mayıs'ta Taksim'e yürümek istediği için tutuklanan devrimcileri asla yalnız bırakmayacaklarını iddia etti.

KESK İstanbul Şubeler Platformu dönem sözcüsü Hüseyin Tosu, 1 Mayıs nedeniyle iktidarın İstanbul'da sıkıyönetim ilan ettiğini belirterek, sıkıyönetimin amacının işçi ve emekçileri engellemek olduğunu söyledi.

AYM'nin 1 Mayıs'ta Taksim'in yasaklanmasına ilişkin ihlal kararını hatırlatan Tosu, "Siyasal iktidar işçileri izole alanlara itmek ve seslerini duyurmalarını engellemek istemektedir. Bu baskıcı anlayışı reddediyoruz. Taksim, 1 Mayıs alanıdır. İşçi ve emekçiler dışında herkes Taksim'de gösteri yapabilirken, işçilere bu meydan yasaklanmaktadır" dedi. Tosu, Taksim'de ısrar etmeye devam edeceklerini savundu.