22 Eylül 2024 Pazar

SYPG üyeleri Serekaniye nöbet çadırını ziyaret etti

İşgale karşı Qamişlo'da çadır eylemini sürdüren Serêkaniyêlilerle dayanışma sürüyor. Til Berak halkı ve SYPG üyeleri, Serekaniyelileri ziyaret etti, direnişlerine destek verdi.

İşgal saldırıları nedeniyle kentlerinden göç etmek zorunda bırakılan Serêkaniyê halkı eylemlerinin üçüncü gününde. Qamışlo'da bulunan BM temsilciliği önünde çadır kuran Serekaniyelilerle dayanışma büyüyor.

Til Berak'tan yüzlerce kişi "QSD irademizdir", "Halkımızın iradesini yansıtmayan anlaşmaları kabul etmiyoruz", "Serêkaniyê bizimdir, bırakmayacağız" yazılı pankartlarla çadır önüne yürüdü. Eylemde konuşan Til Berak Meclis Eşbaşkanı Ali Abdulletif, işgal son bulana kadar mücadele edeceklerini kaydetti. Bölge halklarına çağrısı yapan Abdulletif, Serekaniye direnişini selamladı. Gün içerisinde Qamışlo halkı ve kurumlardan da çok sayıda kişi ziyarete gelirken, Kadın Asayiş üyeleri çadırı ziyaret ederek desteklerini bildirdi.

Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu (SYPG) üyeleri de zorla göç ettirilen Serekaniye halkını yalnız bırakmadı. SYPG üyeleri, çadırları ziyaret ederek, Serekaniyeliler ile dayanışmayı büyüteceklerini dile getirdi. SYPG üyesi Abdulhalim Ramadan Osman yaptığı konuşmada "SYPG olarak direnişçi Serekaniye halkını, cephelerde işgale karşı direnen savaşçıları selamlıyoruz. Onlara diyoruz ki kanımızın son damlasına kadar sizinleyiz" dedi. İşgal saldırılarına karşı direnişi sürdüreceklerini dile getiren Osman şöyle konuştu: "İşgalcilerin bizi yok etmesine izin vermeyeceğiz. Bu işgali geri püskürtmek için bütün halklar birleşmeli. Bütün dünyaya varlığımızı ispat etmeliyiz. Biz hiçbir yere gitmiyoruz, buradayız. Topraklarımızdayız. Yaşasın Serekaniye direnişi.

TEV-ÇAND üyeleri de Serekaniye halkının kurduğu çadırda etkinlik ve müzik dinletisi gerçekleştirdi.