20 Eylül 2024 Cuma

Suruç için 2 kentte bildiri ve ozalit çalışması

Suruç katliamının 9. yılında çalışmalarını sürdüren gençlik örgütleri, İstanbul'da bildiri, İzmir'de ise ozalit çalışması yaptı.

Suruç katliamının 9. yıldönümüne giderken, İstanbul'un Mecidiyeköy ilçesinde gençlik örgütleri bildirilerini halkla buluşturdu. Mecidiyeköy metrobüs durağında yapılan bildiri dağıtımında, adalet mücadelesini birleşerek yürütme ve katliamın yıldönümü olan 20 Temmuz'da saat 18.00'de Halitağa'da buluşma çağrısı yapıldı.

İzmir'de ise dört ayrı noktada "10 Ekim'den Suruç'a, katillerden hesap sormaya", "Suruç için adalet, herkes için adalet" ve "Suruç şehitleri onurumuzdur, Suruç'un hesabı sorulacak" yazılı ozalitler asıldı.

'ADALET İÇİN SOKAKLARI KUŞATALIM'
Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) İstanbul'da başlattığı çalışmalar kapsamında 9. yıla çağrı çalışmalarını sürdürüyor. Gazi Mahallesi'ni "Suruç için adalet" afişleriyle donatan SGDF, sosyal medyadan "#SuruçtanBugüne adalet için, özgürlük için isyan ve özlem büyüdü, büyüyor. Öfkemizin buluşması gereken yer sokaklardır. 20 Temmuz'da adalet için sokakları kuşatalım, Suruç'un hesabını birlikte soralım" çağrısı yaptı.