6 Ekim 2024 Pazar

Suruç gazisi Ok: Tüm katliamları faili çeteci, çürümüş düzendir

Tutuklu Suruç yaralısı Uğur Ok, bugün görülecek Suruç katliamı davasına ilişkin mesaj gönderdi. Tüm insanlık suçlarının failinin çeteci, çürümüş düzen olduğunun altını çize Ok, "Şimdi, adalet mücadelesini daha fazla yükseltme zamanı" diye vurguladı. 

Suruç yaralısı ESP PM üyesi Uğur Ok, tutuklu bulunduğu Silivri 1 Nolu Kapalı Hapishanesi'nden, bugün görülecek Suruç davasının 19. celsesine ilişkin mesaj gönderdi. 

Çete lideri Sedat Peker'in günlerdir yaptığı açıklamalarla faili belli, faili meşhur suçları açıkladıklarının altını çizen Ok, "Kayıp yakınları, insan hakları savunucuları, adalet arayışçıları yıllardır söyledikleri gerçekleri yeniden haykırıyor. Harekete geçen tek bir savcı yok. Yapılan tek bir işlem yok" dedi. 

"İçişleri bakanı açıklanan bütün bu suçlar için 'eski zamanlarda olan işler' diyor. Peki Suruç katliamı hangi zamanın işi?  İtirafçı bir mafyacının sözlerini, bu çeteciyle bağlarını inkar ederken, IŞİD çeteleri için 'öfkeli çocuklar' diyenler hangi zamanın bürokratları?" sorularını yönelten Ok, şöyle devam etti: 

"Bütün insanlık suçlarının; Diyarbakır, Suruç, Ankara'nın, Reyhanlı, Roboski'nin faili  bu çeteci, çürümüş düzendir. Sorumlular göz önünde, gerçek gün gibi ortadadır. Şimdi, adalet mücadelesini daha fazla yükseltme zamanı! Suruç için adalet, herkes için adalet!"