6 Ekim 2024 Pazar

Suruç Aileleri, Şenyaşar'ları ziyaret etti: Adalet mücadelesinde yan yanayız

19. duruşmaları için Urfa'da olan Suruç Aileleri İnisiyatifi, adalet nöbetlerinin 80. gününde Şenyaşar ailesini ziyaret etti. Yapılan konuşmalarda adalet mücadelesinde yan yana olunduğunun altı çizildi. 

Suruç Aileleri İnisiyatifi, AKP'li vekil İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırılarında eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın "Adalet" talebiyle Urfa Adliyesi önünde başlattığı nöbet eylemini ziyaret etti. 

Suruç Aileleri İnisiyatifi ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü'nün de katıldığı ziyaretti Emine Şenyaşar, "Katliamı yapanların yanına kalmasın. Adalet yok. 3 aydır nöbet tutuyoruz ama çocuklarımı öldürenler Suruç'ta geziyor. Katliam yapanlar serbest" diyerek ağıtlar yaktı.

Suruç aileleri adına söz alan katliamda yaşamını yitiren İsmet Şeker'in kızı Dilek Şeker, "19'uncu duruşmamıza katılmak için Urfa'dayız. O da benim gibi çocuklarını ve eşini kaybetti. Kim öldürdü? Babamı kim öldürdü? Eli kanlı olan devlet öldürdü. Ve hala bizi izliyorlar, nerede adalet? 3 aydır çocuklarını evde bırakıp şu kaldırımda oturuyorlar. Suruç için adalet, herkes için adalet diyoruz. Adalet mücadelesinde yan yanayız" şeklinde konuştu. 

Suruç aileleri daha sonra Urfa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 19'uncu duruşmaya katılmak üzere adliye binasına geçti.