23 Eylül 2024 Pazartesi

Suriye: Türkiye, İdlib'e saldırarak çeteleri kurtarmayı amaçlıyor

Suriye Dışişleri Bakanlığı, İdlib'de yaşananlara ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'yi İdlib ve Halep kırsalına ek asker yerleştirerek Suriye ordusunun ilerlemesini engellemek ve desteklediği çeteleri kurtarmayı amaçladığını belirtti.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, İdlib'de yaşanan çatışmaya ilişkin açıklama yaptı. "Türkiye'nin topraklarımızdaki varlığını reddediyoruz" vurgusunun yer aldığı açıklamada, Suriye'nin egemenliğinin ihlal edildiği belirtilerek uluslararası hukukun uygulanması çağrısı yapıldı.

'TOPRAKLARIMIZIN TAMAMINI KURTARACAĞIZ'
Açıklamada, "Türkiye, Halep ve İdlib kırsallarında daha fazla kuvvet yerleştirip sivilleri ve bazı askeri noktaları hedef alarak Suriye topraklarına yönelik saldırganlığına devam etmektedir. Bu saldırganlıklar terör örgütlerini yeniden canlandırmayı başaramayacak" denildi.

'HERHANGİ BİR TÜRK VARLIĞINI KATEGORİK OLARAK REDDEDİYORUZ'
Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'yi İdlib ve Halep kırsalına ek asker yerleştirerek Suriye ordusunun ilerlemesini engellemek ve desteklediği çeteleri kurtarmayı amaçladığını belirtti. Açıklamada, "Uluslararası hukukun açık bir ihlali olması ve Suriye'nin egemenliğine karşı bariz bir saldırı teşkil etmesi nedeniyle, Suriye topraklarındaki herhangi bir Türk varlığını kategorik olarak reddetmektedir" denildi. Suriye Dışişleri, Türkiye'nin Suriye'deki varlığının İdlib'deki gerginliği azaltmasıyla Astana ve Soçi anlaşmalarıyla da çeliştiği vurgulandı.

'ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ'
SANA'ya konuşan Suriye Dışişleri kaynağı, Şam yönetimin 'Türk rejiminin saldırgan davranışlarının ve Suriye ve Libya'da teröre verdiği sınırsız desteğin engellemesi' için uluslararası topluma çağrıda bulunduğunu da söyledi.