23 Eylül 2024 Pazartesi

Suriye ordusu Maaret El Numan'ı kuşattı

Suriye ordusu Maaret El Numan çevresinde Türkiye'ye bağlı çetelerle çatışmaya devam ederken Kefer Rume beldesinde kontrolü ele geçirerek bölgeyi kuşatmaya aldı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Suriye ordusunun Maaret El Numan çevresinde Türkiye'ye bağlı çetelere karşı ilerleme kaydettiğini bildirdi.

SOHR, Suriye ordusu Maaret El Numan yakınlarındaki Kefer Rume beldesini ele geçirdi. Beldenin yoğun hava ve kara desteğiyle ele geçirildiğini kaydeden SOHR, Maaret El Numan'ın kuşatıldığını belirtti.

SOHR ayrıca Maaret El Numan ilçesinin doğu ve güney hattında çatışmaların devam ettiğini ve Suriye ordusunun önünde ilçe ile Kefer Rume'yi birbirine bağlayan bir tepenin kaldığını bildirdi.

Suriye ordusu söz konusu tepeyi ele geçirmesi durumunda Maaret El Numan'ın tüm ikmal yolları kesilmiş olacak.

Suriye ordusu Cuma gününden bu yana Til Nimis, Meirşemşe, Der El Şarki, Der El Garbi, Meir Şemarin, Merata, El Hedfe, Meir Şorin, El Zelane, El Dana, Tel El Şeyh, Meseran, Beside, Tekane, Babolin, Kefer Basin, Meir Hetat, El Hamidiye, Dar El Selam, El Salihiye ve son olarak Kefer Rume'yi ele geçirdi.

İdlib'in en büyük ilçesi olan Maaret El Numan, içinden M-5 uluslararası yolunun geçmesi nedeniyle stratejik önem taşıyor.