23 Eylül 2024 Pazartesi

Süleymaniye'de öğrenci eylemleri büyüyor

Süleymaniye ve Germiyan idaresine bağlı Kelar ilçesinde burslarının ödenmemesi nedeniyle öğrenciler eylem yaptı. Süleymaniye'deki eylemde polisin saldırısında bazı öğrenciler yaralandı.

Güney Kürdistan'da ekonomik kriz gün geçtikçe derinleşiyor. Bölgedeki ekonomik kriz her alanı etkilemeye devam ederken, bu kez de üniversite öğrencilerinin burslarının ödenmemesine karşı öğrenciler sokağa çıktı.

Süleymaniye Üniversitesi öğrencileri, öğretmenlerin üniversiteye girişine izin vermeyerek burs ücretlerinin ödenmemesini protesto etti.

Üniversite binasını işgal eden öğrencilere polis göz yaşartıcı gaz ve copla saldırdı. Saldırıda, bazı öğrenciler yaralandı.

Germiyan idaresine bağlı Kelar ilçesinde ise öğrenciler ana yolu trafiğe kapattı.

Kentte öğrencilerin protesto eylemlerin büyürken, burslarının ödenmemesine ilişkin hükümetten bir açıklama yapılmadı.

Süleymaniye Üniversitesi Teknik Enstitü öğrencileri, 21 Kasım günü de hükümetin eğitimlerini tamamlamaları amacıyla tahsis ettiği mali ödeneklerin artırılması talebiyle eylem düzenlemişti.

Federe Kürdistan Bölgesel Hükümeti'nin 2015 yılından bu yana öğrencilerin burs masraflarını ödemediği biliniyor. Önceden, şehir merkezindeki yurt öğrencilerine ayda 40 bin dinar, şehir dışındaki yurt öğrencilerine de 100 bin dinar burs ödeniyordu.