20 Eylül 2024 Cuma

Süleyman Ahmet 30 Haziran'da mahkemeye çıkartılacak

Gazeteci Süleyman Ahmet 30 Haziran'da mahkemeye çıkartılacak. KDP tarafından kaçırılan ve 224 rehin tutulan gazeteci Süleyman Ahmet'in mahkemesi 30 Haziran'da görülecek. 

Rojnews'in Arapça servisi editörü Süleyman Ahmet 1 Ekim gün ailesini ziyaret etmek amacıyla gittiği Rojava'nın Halep kentinden, 25 Ekim günü Başûrê Kürdistan bölgesine
dönerken Pêşxabûr (Sêmelka) sınır kapısında KDP güçleri tarafından kaçırılmıştı. 211 gün boyunca haber alınamayan Ahmet 30 Haziran'da mahkemeye çıkacak.

7 ay boyunca nerede olduğuna dair bilgi vermeyen KDP güçleri basın örgütleri ve demokratik kitle örgütlerinin yürüttüğü ısrarlı kampanya sonrasında geri adım atmak zorunda kaldı.

Kaybedilişinin 211. gününde Süleyman Ahmet ile görüşme yapan avukatları mahkemenin yakın bir tarihte olacağını duyurmuşlardı. Mahkeme tarihinin belirlenmesine dair bir açıklama yapan Süleyman Ahmet'i Savunma Grubu avukatlarından Beşdar Hasan konuya ilişkin şunları söyledi: "Müvekkilimiz Süleyman Ahmet, Kürdistan Bölgesi'nin güvenliğini bozma iddiası ile yargılanıyor. Süleyman Ahmet ile görüşmemizden sonra vekaleti aldık ve avukatı olduğumuz onaylandı. Duhok Ceza Mahkemesi Süleyman Ahmet'in ilk duruşmasının 30 Haziran'da olduğunu belirtti."