20 Eylül 2024 Cuma

Sudani: Türkiye'nin topraklarımıza yönelik taciz ve ihlallerini kabul etmiyoruz

Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırıları sürerken Irak'ta Bakanlar Kurulu toplandı. Toplantı sonrası inceleme için bir heyet Hewler'e gönderilirken Sudani, "Türkiye'nin topraklarımıza yönelik taciz ve ihlallerini kabul etmiyoruz" dedi.

İşgalci Türk devleti, Güney Kürdistan'a dönük işgal saldırılarını sürdürürken, bir yandan da işgal alanlarını genişletmeye çalışıyor. Saldırılar günden güne artarken Irak hükümeti bugüne kadar sessizliğini korudu.

BAKANLAR KURULU SONRASI HEWLER'E HEYET GÖNDERİLDİ
Irak Bakanlar Kurulu, Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ve Güvenlik Danışmanı Yahya Resul'un de katılımıyla Bakanlar Kurulu, 10 Temmuz'da toplandı. Toplantı gündemlerinde faşist Türk devletinin saldırıları, sınır ihlalleri yer aldı. Toplantıda çıkan kararın ardından incelemeler için Hewler'e bir heyet gönderildi. Heyette yer alan Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Kasım Ereci'nin, Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanı ve Kürdistan Bölgesi yönetiminden yetkililerle bir araya gelmesi bekleniyor.

SUDANİ: TÜRKİYE'NİN TOPRAKLARIMIZA TACİZ VE İHLALLERİNİ KABUL ETMİYORUZ
Öte yandan toplantı sonrası açıklama yapan Sudani, Irak hükümetinin Türk devletinin işgaline karşı tutum açıklayarak, "Türkiye'nin topraklarımıza yönelik taciz ve ihlallerini kabul etmiyoruz" dedi.

İŞGALE KARŞI EYLEMLER
Saldırılara karşı Türk Büyükelçisi'nin sınır dışı edilmesi için gazeteciler Muhammed Ciburi, Mervan Hebibi, Selam Zubeydi, Muhammed Ali ve insan hakları mücadelesi yürüten Nur Bedir ile Abas Ali'nin öncülüğünde bir tag eylemi başlatıldı.

Ayrıca, Güney Kürdistan'da faaliyet yürüten Kürdistan Komünist Partisi öncülüğünde Güney Kürdistan'ın Xaneqîn bölgesinde protesto eylemleri yapılacağı duyuruldu.