6 Ekim 2024 Pazar

Soylu'nun kendini aklama çabası

Sedat Peker'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisini koruyup, kolladığı, bilgi verdiği şeklindeki açıklamalarının ardından kendini aklamaya çalışan Soylu, dün akşam TRT yayınındaydı. Soylu, hedef gösterildiğini öne sürdü, cinsiyetçi söylemlerde bulundu.

Sedat Peker'in açıklamalarıyla bir kez daha ortaya serilen devlet-mafya-kontra örgütlenmelerinde karşılıklı açıklamalar devam ediyor.

Sedat Peker, Metin Külünk'e ayda 10 bin dolar ödeme yaptığı, Soylu'nun kendisine koruma polisi tahsis eden kişi olduğu ve "Soylu'nun dönüş bileti" olduğu şeklindeki açıklamalarının ardından Soylu ikinci kez açıklama yaptı.

İlk açıklamasında Sedat Peker için "mafya pisliği" diyen Soylu'ya, Peker, Hadi Özışık ile yaptığı görüntülü görüşme üzerinden yanıt vererek, Özışık'ın Soylu ile kendisi arasında aracılık yaptığını söylemişti.

Sedat Peker'in yayınladığı videoların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Soylu sarayda bir araya gelerek konuyla ilgili görüşme yapmıştı.

Dün gece de Soylu, TRT Haber canlı yayınına çıkarak, kendini aklamak için çaba harcadı. Sedat Peker'e koruma polisi tahsis etmediğini iddia eden Soylu, "Benden 1,5 yıl önce verilmiş, ben göreve gelmeden önce. Sonra da benim zamanımda da alındı, bu kadar net" sözleriyle Efkan Ala dönemine işaret etti.

Sedat Peker hakkındaki son operasyonun emrini kendisinin verdiğini öne süren Soylu, operasyonun 1,5 yıldır bekletildiğini itiraf etti, neden bekletildiğine ilişkin ise açıklama yapmadı.

SOYLU'DAN CİNSİYETÇİ SÖYLEM
Soylu konuşmasının devamında cinsiyetçi söylemler kullanarak şunları söyledi: "Burası Türkiye, videoların bu kadar taliplisi var. Adalet, hukuk devleti. Burada söylemiyorum ama bunun hesabı sorulacak. Biz tecavüzcü değiliz, uyuşturucu kullanmadık. Demirden korkan trene binmez. Açsınlar videoyu izlesinler. Çocuğuna dediği gibi yapılmış mı yapılmamış mı? Karısının iç çamaşırına sığınan edepsiz. Terbiyesiz. Sayın Cumhurbaşkanımız ile bu konuda görüşmedik. Bütün siyasete malzeme olmuş mesele. Ben bunu anlatmayıp ne yapacağım?"