23 Eylül 2024 Pazartesi

Soylu'dan HDP'ye tehdit: Sizi yürüten adam değildir

Daha önce HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı telefonla arayarak tehdit eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; bu sefer de HDP'nin İstanbul'da planladığı yürüyüşe ilişkin tehditler savurdu. Soylu, "Sizi yürüten adam değildir" dedi.
Ankara'da yerel seçimle ilgili bir toplantıda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP'nin 11 Şubat Pazartesi günü Taksim Meydanı'ndan başlayıp Galatasaray Meydanı'na kadar planladığı  yürüyüşe ilişkin, "HDP, bal gibi zillet ve illet ittifakına dahildir, dolayısıyla PKK da dahildir. Şimdi 'Apo' içeride diye, güya milletvekilleri yürüyüş yapacaklarmış sağda solda. Sizi yürüten adam değildir" ifadelerini kullandı.
 
HDP Hakkari Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven'in, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a dönük tecridin son bulması talebiyle başlattığı açlık grevi eylemi 100. gününe yaklaşıyor. HDP'nin de 100. gün vesilesiyle İstanbul'da eylem yapacağı bildirilmişti. HDP şu açıklamayı yapmıştı: "11 Şubat Pazartesi günü saat 11.00'de İstanbul milletvekillerimiz Taksim Hill Otel'de buluşarak hemen akabinde saat 11.30'da Taksim'de tecride ilişkin yürüyüş gerçekleştireceklerdir."