21 Eylül 2024 Cumartesi

Soylu'dan 90'lı yıllara geri dönüş çağrısı: 32 ile gıda ambargosu

90'lı yıllarda uygulanan yaşamsal malzemelerin takibi ve denetimi tekrardan yürürlüğe girdi.
90'lı yıllarda uygulanan yaşamsal malzemelerin takibi ve denetimi tekrardan yürürlüğe girdi. İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı ve emniyet müdürlüklerine genelge göndererek, ambargo yasağını geri getirdiğini ilan etti.
 
32 İL İÇİN GIDA AMBARGOSU
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanlığı ve emniyet müdürlüklerine genelge göndererek, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Antep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Maraş, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Ordu,  Osmaniye, Rize, Siirt, Urfa, Şırnak, Trabzon, Dersim ve Van illerinde gıda ambargosu uygulanması istendi.
 
KAÇ KİŞİLİK MALZEME GÖTÜRÜLDÜĞÜ SORĞULANACAK
 
Genelgede, şu ifadelere yer verildi: "Kolluk kuvvetlerince toptan satış yapan yerler ile büyük marketler, bakkallardan alınan dikkat çekici un, şeker, konserve, helva, reçel gibi gıda yaşam malzemelerinin satışı takip edilecek ve istihbarata ağırlık verilecek. Yol kontrollerinde kamyonet, panelvan, minibüs gibi şüpheli araçlar detaylı aramalardan geçirilecek. Örgüt tarafından kullanılması muhtemel gıda ve yaşam malzemelerini aracında bulunduran şahısların yerleşim yeri ile yol güzergahı ve kaç kişilik malzeme götürdüğü hususları ayrıntılı sorgulanacak."