4 Ekim 2024 Cuma

Soylu kadın katliamları gerçeğini maniple etmeye çalıştı

Sadece 29 Aralık'ta 4 kadın katliamı yaşanırken İçişleri Bakanı Soylu, kadın cinayetlerinin azaldığını iddia etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya göre kadın cinayetleri yüzde 21 azaldı. Soylu, 2019'da 336, 2020'de ise 266 kadının hayatını kaybettiğini iddia etti. Yayınlanan veriler ise Soylu'yu yalanlıyor.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde verdikleri mücadeleyle kadın cinayetlerinin 2019'a oranla yüzde 21" düştüğünü iddia eden Soylu, "Hedefimiz tek bir kadının bu cinayetlere kurban gitmemesi. Hep birlikte mücadeleye devam" sözleriyle kadın katliamlarına karşı mücadele ettikleri izlenimi vermeye çalıştı.

Soylu paylaşımında, kadın katliamlarının Kadın Destek Uygulaması (KADES) sayesinde azaldığını da savundu.

Daha önce olduğu gibi bir kez daha veriler Soylu'yu yalanlıyor. 2020'nin 11 ayında 290 kadın katledildi. Üstelik bu rakamlar sadece basına yansıyanlar. Basına yansımayan çok sayıda kadın katliamı olduğu da biliniyor.

Yılın son günlerinde 29 Aralık'ta 4 kadın en yakınındaki erkekler tarafından katledilmiş, 2 kadın ise şüpheli bir şekilde ölü bulunmuştu. Yılın ilk günü ise 17 yaşındaki Feyza Nur Saydam, 7 kattan atılarak öldürülmüştü.

2020 yılının büyük bir kısmında kadınların kazanımlarını ellerinden almakla uğraşan AKP-MHP ittifakı, İstanbul Sözleşmesinden imzayı çekmek, 6284 Sayılı yasayı kaldırmak, çocukları kendilerine tecavüz edenlerle evlendirmek için yasal düzenleme çıkarmak istedi. Kadınların mücadelesi sonucu planlarını yaşama geçiremeyen iktidar, şimdi de kadın katliamlarını önledikleri izlenimi yaratmaya çalışıyor.