23 Eylül 2024 Pazartesi

Şoygu'nun Şam ziyareti sonrası İran İdlib'e güç yığdı

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun dün Şam'a yaptığı ziyaret sonrası İran'a bağlı grupların El Zeviye dağı bölgesinde güçlerini arttırdığı belirtildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), İdlib'in doğusundaki Serakib kentinde bulunan İran'a bağlı grupların El Zeviye dağı bölgesi ile İdlib'in güneyindeki Kefer Nibul kentindeki noktalarına sevkiyat yaptığını bildirdi.

'313' adlı İran destekli bir grubun Kefer Nibul çevresinde konuşlandığını kaydeden SOHR, Serakib kentinde de 'El Rıdvan' isimli Lübnan Hizbullah'ına bağlı başka bir grup ile Iraklı İran yanlısı grupların konuşlandırıldığını belirtti.

Öte yandan SOHR, İran Devrim Muhafızları'nın Halep'in güneyindeki El İs bölgesine ağır silah ve askeri sevkiyat yaptığını duyurdu.

İdlib'in güneyindeki El Bara, Avis ve Kefer Eveyid bölgelerinin dün akşam Suriye devlet tarafından füzelerle bombalandığını bildiren SOHR, çetelerinde saldırılara karşılık vererek Serakib ve Kefer Nibul'daki noktaları bombaladığını kaydetti.

Diğer yandan Rusya'ya ait keşif uçaklarının El Zeviye bölgesi üzerinde uçuş yaptığı da bildirildi.

Tüm yaşananların Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad arasındaki görüşmeden sonra gerçekleşmesi ise dikkat çekti.