4 Ekim 2024 Cuma

Sosyalistlerden soygun düzenine karşı mücadele çağrısı

ESP İstanbul İl Örgütü, 1 Mayıs Mahallesinde işçi, emekçi, genç ve kadınlara seslendi. Sosyalistler, "Tencereleri boş olanlar olarak sokakları dolduralım. Ya adil insanca bir yaşamı kuracağız,yada kölece bir yaşama mahkum olacağız. Özgürlüğümüz, işimiz, ekmeğimiz, onurumuz için birleşik halk direnişini örgütleyelim" çağrısı yaptı. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Örgütü, "Krize, yoksulluğa, açlığa artık yeter! Tek yol devrim" şiarıyla yürüttüğü kampanya kapsamında 1 Mayıs Mahallesi pazar yerinde basın açıklaması yaptı. 

Ataşehir Kaymakamlığı'nın  sosyalistlerin çalışmasını engellemek için ilan ettiği eylem ve etkinlik yasağını bahane eden polis açıklamayı engellemeye çalıştı. Ancak polis engelini tanımayan sosyalistler eylemlerini gerçekleştirdi. 

İşçi, emekçi, genç ve kadınlara seslenen Deniz Aktaş, bir avuç asalak sermayedar zarar etmesin diye krizin tüm faturasının işçi ve emekçiye kesildiğini kaydetti. "Döviz yükseldikçe halk yoksullaşıyor, açlık, sefalet derinleşiyor, zamlar yağmur gibi geliyor. Kadınına yönelik şiddet ve ev sömürüsü artıyor" diyen Aktşa, iktidarın halkların cebindeki üç kuruşa göz diktiğini vurguladı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi olarak, ne seçim ne de geçici reformların bu krize, çekilen acılara, yoksulluğa son vereceğini vurguladıklarını dile getiren Aktaş, şöyle devam etti: "Akp ve saray rejimine karşı olsa da hiçbir düzen partisi halkın yararlarını saramaz. Adil ve insanca bir yaşam veremez .Çözüm bizde çözüm ellerimizde.

Gün soygun düzenine faşist saray rejimine karşı birleşme ve sesimizi yükseltme günü Artık yeter deme zamanıdır. Her sokakta her mahallede örgütlenelim .Tencereleri boş olanlar olarak sokakları dolduralım. Ya adil insanca bir yaşamı kuracağız,yada kölece bir yaşama mahkum olacağız. Özgürlüğümüz, işimiz, ekmeğimiz, onurumuz için birleşik halk direnişini örgütleyelim."