20 Eylül 2024 Cuma

Sosyalistler Kadıköy'de Suruç'a çağırdı

Suruç katliamının 9. yılına ilişkin çalışmalar sürüyor. Hande Kader'i yakarak katledenlerin, Enes Kara'yı intihara sürükleyenlerin Suruç katliamını gerçekleştirenler olduğunu vurgulayan sosyalistler Kadıköy'de bildiri dağıttı, 20 Temmuz'a çağırdı. 

Sosyalistler Suruç için adalet mücadelesinin 9. yıl çalışmaları kapsamında Kadıköy'de bildiri dağıttı. 

Her ay Suruç anmasının yapıldığı Halitağa Caddesinde halka yönelik konusmalarla bildiri dağıtımına başlayan sosyalistler, gençlik örgütlerinin her yıl Suruç çalışmalarının son bildiri dağıtımını gerçekleştirdiği Mehmet Ayvalıtaş parkına kadar bildiri dağıttı. 

Mehmet Ayvalıtaş'ta kısa bir açıklama yapan sosyalistler, 20 Temmuz'da 19.00'da Halitağa başta olmak üzere Suruç katliamının 9. yıl etkinliklerine katılım çağrısı yaptı.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun çağrısıyla gerçekleşen bildiri dağıtımında 33 düş yolcusunun 9 yıl önce DAİŞ'in yakıp yıktığı Kobanê'yi yeniden inşa etmek, Gezi'nin çocuklarını Rojava devriminin çocuklarıyla buluşturmak istediği hatırlatılan halka yönelik konuşmalarda, DAİŞ'in göz göre göre bu katliamı gerçekleştirdiği vurgulandı.

Suruç katliamı aydınlatılsaydı Ankara, Antep, Sultanahmet, İstiklal Caddesi, Havalimanı katliamlarının gerçekleşmeyeceğine dikkat çekilen konuşmalarda her sene olduğu gibi bu yıl da 20 Temmuz'da Suruç için adalet için sokakların doldurulacağı kaydedildi.

9 yıl önce bu topraklarda tarihin en kanlı gençlik katliamının gerçekleştiği hatırlatılan konuşmalarda, "Bizler 9 yıldır SGDF olarak bu sokaklarda Suruç için adalet herkes için adalet diyerek mücadeleyi büyütüyoruz. 20 Temmuz'da sokaklarda nasıl hesap sorduğumuzu, öfkemizi görüyorsunuz. Bu öfkenin nedeni Suruç katliamının sorumlularının yargılanmamasıdır. Bu öfkenin nedeni her gün ölüme sürükleyen bu düzendir. Suruç için adalet Hrant Dink için adalet demektir. Suruç için adalet Gar katliamı için adalet demektir... Adalete susamış bu topraklarda mücadeleyi sürdüreceğiz" denildi.

Halka yönelik konuşmalarda, "Suruç katliamını yapanlar Hande Kader'i yakarak katledenlerdir. Suruç katliamını yapanlar Enes Kara'yı ölüme sürükleyenlerdir. Suruç katliamını yapanlar Amed, Ankara, Antep katliamlarını yapanlardır. Suruç için adalet herkes için adalet demek için 20 Temmuz'da Kadıköy'e çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.