23 Eylül 2024 Pazartesi

Somali'de bombalı saldırı

Somali'de bombalı araçlı saldırı düzenlendi. Türkiye menşeili bir inşaat firması ve çalışanlarının hedef alındığını bildirirken, 6'sı Türkiye vatandaşı 15 kişi yaralandı. 

Somali'nin başkenti Mogadişu yakınlarında Afgoye kentinde bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda Türkiye menşeili bir inşaat firmasında çalışan mühendisler ve Somali polisi hedef alındı. Olayda can kaybı bulunmazken, Sağlık Bakanı tarafından yapılan son açıklamaya göre 6'sı Türkiye vatandaşı 15 kişi yaralandı.

Somali'de bombalı bir araç Türkiyeli mühendislerin ve Somali polisinin bulunduğu lokantanın olduğu alana girdi. Can kaybının bulunmadığı saldırıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamaya göre 6'sı Türk vatandaşı 15 kişi yaralandı. Yaralılardan bazılarının durumunun ciddi olduğu belirtiliyor.

Saldırının yaşandığı Afgoye, terör örgütü El-Şebab'ın etkin olduğu bir kent olarak biliniyor.

El-ŞEBAB İNŞAAT FİRMALARINI ALIYOR
Saldırıyı üslenen bir grup olmadı. Ayrıca Somali haber portalı Garowe Online, Mogadişu'nun yakınlarında El Kaide bağlantılı El-Şebab üyeleri tarafından iki saldırının gerçekleştirildiği bilgisinin ordu tarafından doğruladığını bildirdi.

Somali Ulusal Ordusu'ndan yapılan açıklamalara göre dün de Orta Shabelle bölgesindeki Hacı Ali kasabası yakınlarındaki bir köye saldırı gerçekleştirildi ve yaşanan çatışmalarda en az 16 El Şebab üyesi öldürüldü.

El Şebab, son dönemdeki saldırılarında inşaat firmalarını hedef alıyor. Somali'nin başkenti Mogadişu'da 28 Aralık 2019 tarihinde bomba yüklü araçla düzenlenen bir başka saldırıda 2'si Türkiye vatandaşı olmak üzere 90 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyı Eş-Şebab örgütü üstlenmişti.