23 Eylül 2024 Pazartesi

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu için 6 yıl hapis istendi

Motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne sebep olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud hakkında "taksirle ölüme neden olma" suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

Fatih'te motokurye Yunus Emre Göçer'i katleden Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud hakkında "taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

Avrasya Tüneli'nin Aksaray çıkışında 30 Kasım'da meydana gelen kazada ağır yaralanan motokurye Yunus Emre Göçer, kaldırıldığı hastanede 6 Aralık'ta yaşamını yitirmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, yurt dışına kaçmıştı.

Bilirkişi raporunda, Mahmud'un "asli kusurlu olduğu" tespiti yer almıştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mahmud'un yurt dışına kaçmasına ilişkin "Tahmin ediyoruz ki yakın bir zamanda ilgili şahıs yurt dışından gelip ifadesini verecektir. Dışişleri Bakanlığımızın da bu konuda görüşmeleri söz konusu oldu" ifadelerini kullanmıştı.