23 Eylül 2024 Pazartesi

Solparti milletvekilleri: Grup Yorum'un taleplerini destekliyoruz

Almanya'da Solparti milletvekilleri, Grup Yorum üyelerinin taleplerini desteklerini açıkladılar.

Almanya'da Solparti Milletvekilleri Dr. Diether Dehm, Andrej Hunko, Zaklin Nastic ve Dr. Alexander Neu ortak açıklama yaparak, Grup Yorum üyelerinin taleplerini desteklerini açıkladılar.

Yapılan açıklamada, yakın zamanda Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek'in İstanbul'daki evlerinin basıldığı ve kaçırılarak hastaneye götürüldüğü ifade edildi. Hastaneden çıkarıldıktan kısa bir süre sonra ölüm orucundaki Helin Bölek'in yaşamını yitirdiği hatırlatılan açıklamada, konuya ilişkin Türk Büyükelçi Ali Kemal Aydın'dan bilgi istediklerini ancak bilgi verilmediği belirtildi.

Solparti milletvekilleri, Grup Yorum ile çok kez Almanya'da birlikte aynı sahnede bulunduklarını ifade ederken, Türkiye'de muhalif sanatçıların Erdoğan rejiminin saldırılarına uğradığının altını çizdi.

Milletvekilleri, Grup Yorum üyelerinin "Sürekli baskına uğrayan, terörize edilmeye çalışılan ve Grup Yorum'un çalışmalarını yürüttüğü İdil Kültür Merkezine polis baskınları son bulsun. Grup Yorum üyeleri Bakanlığın arananlar listelerinden çıkarılsın. Yaklaşık 3 yıldır neredeyse tüm konserleri yasaklanan Grup Yorum üzerindeki konser yasakları kaldırılsın. Yorum üyeleri haklarında açılan davalar düşürülsün. Tutuklu Grup Yorum üyeleri serbest bırakılsın" taleplerini desteklediklerini belirtti.