20 Eylül 2024 Cuma

Sokak köpeklerinin öldürülmesini içeren teklif Meclis'te

Sokak köpeklerinin öldürülmesini içeren yasa tasarısı AKP tarafından Meclis'e sunuldu. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, "Kuduz riski taşıyan ve sahiplendirilme imkanı olmayan köpeklere ötanazi yoluyla hayatlarına son verme noktasında bir imkan tanıyoruz" diyerek teklifi savundu.

Sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, AKP tarafından TBMM Başkanlığına sunuldu.

Teklifle ilgili konuşan AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, "Kuduz riski taşıyan, saldırganlaşmış, rehabilite imkanı olmayan sahipsiz köpeklerin uyutulması yani ötenazi kavramını da bu düzenlemede getiriyoruz. Kanun emrine uymayanlara da 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasını öngören bir yaptırımı getiriyoruz" dedi.

'ÖTENAZİ İMKANI TANIYORUZ' SAVUNMASI
Güler, "Sahipsiz köpeklerin mevcut bakımevlerinin barınma imkanlarının niteliğinin artırılması, orada sağlıklı hayvanlarımızın daha iyi bakılması için bu hayvanların ötenazi yoluyla hayatlarına son verme noktasında bir imkan tanıyoruz" ifadelerini kullandı.

17 maddelik teklifle ilgili her kesimin önerisini aldıklarını iddia eden Güler, "5199 sayılı kanun halihazırda sokak hayvanlarının yerinden alınarak bakımevlerine alınarak kısırlaştırılması gibi bir uygulama var. Fakat bunun yetersiz kaldığı ortadadır" ifadelerini kullandı.