20 Eylül 2024 Cuma

SOCAR'ı protesto eden gençler serbest bırakıldı

İfade işlemleri için İstanbul Adliyesi'ne getirilen Filistin İçin Bin Genç üyesi 13 kişi için yapılan dayanışma eyleminde suçlu olanın Filistin halkıyla dayanışan gençler değil, siyonist İsrail ile işbirliği yapanlar olduğunun altı çizildi. İfadesi alınan 13 kişiden 12'si adli kontrol talebiyle serbest bıralırken bir kişi tutuklamaya sevk edildi. Tutuk isteğinin reddinin ardından 13 kişi de serbest bırakıldı.

Siyonist İsrail uçaklarına yakıt sağlayan SOCAR'ı protesto ettikleri için gözaltına alınan Filistin İçin Bin Genç üyesi 13 kişi ifade işlemleri için Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne getirildi. İfadeleri alınan gençlerden 12'si adli kontrol ile serbest bırakılırken bir kişi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Akşam saatlerinde tutuk isteğinin reddiyle 13 kişi serbest bırakıldı.

Gözaltıların derhal serbest bırakılması talebiyle adliye önünde açıklama yapıldı. "Soykırım ortaklarından hesap soran dostlarımız değil, Gazze'yi vuran jetlere petrol satan SOCAR suçludur" pankartının açıldığı eylemin metnini Dilara Şengül okudu.

Şengül, "Eylemlerimizde arkadaşlarımızın haykırdığı gibi, yineliyoruz, SOCAR petrolüyle işgalciyi besliyor, Filistin halkının katledilmesi ile servetini büyütüyor! Refah yerle bir edilmişken, Gazze'de kapıları, camları kırılmamış, çatısı yıkılmamış tek bir ev kalmamışken; işgalciyi beslemekten hiçbir utanç duymayanlardan hesap sormak suç kapsamına sokulmaya çalışılıyor. Arkadaşlarımız yerinden edilen, çadırkentte yakılan, katledilen Filistin halkının hesabını sorarken, sermaye ve iktidar el ele soykırımın zenginleştirdiği SOCAR'ın kırılan kapısının hesabını arkadaşlarımızdan soruyor. Suçlu olan Filistin halkının ses olan arkadaşlarımız değil, suçlu biz değiliz. Suçlu olan varil varil petrol taşıyan, siyonist İsrail ile yaptığı iş birliğiyle zengileşenlerdir" dedi.