6 Ekim 2024 Pazar

SMF: Kaypakkaya yoldaşın mücadelesini sürdüreceğiz

Devrimci önder Kaypakkaya'yı anan SMF, Kaypakkaya'nın nitelik olarak '71 devrimci çıkışını aştığını vurguladı. Kaypakkaya'nın Marksist Leninist Maoist teori ve pratiğinin temsili olduğunu dile getiren SMF, mücadelesini sürdüreceğini kaydetti. 

İşkencede katledilen devrimci önder İbrahim Kaypakkaya'yı ölümünün 48. yılında anan Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), devrim ve komünizm mücadelesinde şehit düşenlerin mücadelesiyle kavgayı sürdüreceklerini belirtti. 

'71 devrimci çıkışından temel ve feyiz alınması gereken yanlarından birinin siper yoldaşlığı ve feda ruhu olduğu kaydeden SMF, "71 devrimci çıkışıyla bizzat sınıf mücadelesinin keskin zemininde mayalanan siper yoldaşlığı ve feda ruhu Denizlerle darağaçlarında, Mahirlerle Kızıldere'de ve Kaypakkayalarla Vartinik'te halklarımızın belleğine kazınarak devrimci bir manifestoya dönüşüyordu. Devrim ve halkın çıkarlarını merkeze koyarak nakış nakış işlenen siper yoldaşlığı ve feda ruhu dün olduğu gibi bugün de yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor" dedi. 

'71 DEVRİMCİ ÇIKIŞINI AŞARAK BİR KOPUŞ GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR'
İbrahim Kaypakkaya'nın aynı zamanda nitelik olarak '71 devrimci çıkışını da aşarak bir kopuş gerçekleştirdiğinin altı çizilen açıklamada, "Bilimsel sosyalizm savunusu başta olmak üzere, devletin niteliği, Kemalizm, resmi tarih, sınıfların tahlili, milli mesele, Komünist parti ve cephe anlayışı, kitle çizgisi, dost düşman ayrımı gibi temel meselelerde Kaypakkaya yoldaş kopuş içinde kopuş gerçekleştirerek proleter devrimci çizgiyi bayraklaştırmıştır. Bu bağlamda küçük burjuva devrimciliğini aşamayan dönemin egemen sol ve devrimci atmosferinden nitel bir kopuş gerçekleştirerek MLM teori ve pratiği temsil etmiştir. O döneme kadar egemen olan bütün gerici tabular İbrahim Kaypakkaya'nın devrimci neşteriyle yerle bir edilmiştir. Burjuva aydınlanmacılığı, burjuva medeniyet paradigması, resmi tarih, Kemalizm ve milli mesele gibi sol hareketin üzerinde kambur olan tüm paradigmalar Kaypakkaya'nın diyalektik devrimci yöntemi ve devrimci tarih anlayışı ile paramparça edilmiştir" ifadeleri kullanıldı. 

SMF, açıklamasına şöyle devam etti: "Enternasyonal muhtevada ve coğrafyamızda sınıflar mücadelesi yeni boyut, düzey, birikim ve dinamikler kazanarak ve yeni biçimler alarak keskinleşerek yoluna devam ediyor. Yine enternasyonal muhtevada olduğu gibi coğrafyamız somutunda da proleter devrim hareketinin gelişen sınıf mücadelesi karşısında yetersiz kaldığı, önderlik edemediği ve belli ideolojik ve siyasal kusurlar taşıdığı devrimci bir dürüstlük ve berraklıkla ifade edilmek durumundadır. Bu bağlamda enternasyonal düzeyde ve coğrafyamızda MLM teorinin devrimci diyalektik bir perspektifle yeniden ve daha ileri bir düzeyde temsil edilmesi ve gelişen sınıf mücadelelerinde önderlik edecek maddi bir olguya dönüştürülmesi proleter devrimcilerin önündeki temel devrimci yönelim ve görevlerden biridir."