22 Eylül 2024 Pazar

SKM'li Toprak ve ÖGK'lı Selen ev hapsini sonlandırdı

Boğaziçi direnişine katıldıkları gerekçesiyle haklarında ev hapsi kararı verilen SKM Genel Meclis üyesi Gamze Toprak ve İstanbul Üniversitesi öğrencisi Hivda Selen, kadınların eve hapsedilemeyeceğini söyleyerek, kendi iradeleriyle ev hapsini sonlandırdı.

Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Genel Meclis üyesi Gamze Toprak ve İstanbul Üniversitesi öğrencisi Özgür Genç Kadın (ÖGK) Merkezi Koordinasyon üyesi Hivda Selen, Boğaziçi direnişine katıldıkları gerekçesiyle haklarında verilen ev hapsi kararını bugün sona erdirdi. Kadınların eve hapsedilemeyeceğini söyleyen Toprak ve Selen, İstanbul Taksim'de yapılacak 8 Mart gece yürüyüşüne katılacaklarını duyurdu.

"Boğaziçi direnişine katıldığım için yaklaşık bir aydır ayağımda elektronik kelepçe ile ev hapsinde tutuluyorum. Elektronik kelepçenin yeri benim ayağım değil, uzaklaştırma alan şiddet faili erkeklerin ayağıdır. Bir kadın daha katledilmesin diye 8 Mart akşamı Taksim'de buluşuyoruz" çağrısında bulunan Selen, ev hapsi kararı bulunan konutu terk etti.

Boğaziçi direnişine katıldığı için hakkında ev hapsi kararı verilen SKM Genel Meclis üyesi Gamze Toprak da ev hapsi kararını reddettiğini açıkladı. Faşist yasaklara inat 8 Mart günü sokaklara çıktıklarını belirten Toprak, "8 Mart'ta ayağımıza taktığınız prangaları söküp atıyoruz, yarın kadın devrimimizle erkek egemenliğini söküp atacağız. 8 Mart'ta alandayım" diye belirtti.