22 Eylül 2024 Pazar

SKM'den Diyarbakır gözaltılarına tepki: Kadın mücadelesi ve iradesi engellenemez

Diyarbakır'da aralarında SKM MYK üyesi Satiye Ok'un da olduğu 22 kadının gözaltına alınması ve Rosa Kadın Derneği'nin basılmasına tepki gösteren SKM, "Kadın mücadelesi ve iradesi engellenemez" dedi.

Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Diyarbakır'da dün sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında aralarında SKM MYK üyesi Satiye Ok'un da olduğu 22 kadının gözaltına alınması ve Rosa Kadın Derneği'nin basılmasına tepki gösterdi.

Kadın özgürlük mücadelesi yürüten kadınların gerekçe gösterilmeksizin gözaltı saldırısıyla bir kez daha karşı karşıya kaldığını belirtilen SKM, açıklamasında "Tam da İstanbul Sözleşmesi'nin feshedildiği ve buna karşı kadınların isyanıyla sokakları doldurduğu, savaş politikalarının sürgit devam ettiği bir süreçte gerçekleşen bu saldırı, faşist iktidarın kadın düşmanlığının sonuçlarından biridir" denildi.

Rosa Kadın Derneği ve kadın örgütlerinin daha öncede bu saldırılara maruz kaldığını, üye ve yöneticilerinin tutuklandığını kaydedilen açıklamada, "İstanbul Sözleşmesinin feshi ile kadın iradesini kırmaya çalışan iktidar, özellikle örgütlü öznelere saldırarak kadın örgütlülüğünü ve büyüyen kadın iradesini kırmayı hedefliyor. Mücadelemiz operasyonlarla, tutuklamalarla teslim alınamaz. Dün nasıl direndiysek, bugün de yarın da aynı inat ve artan öfkemizle, faşizme ve kadın düşmanlarına karşı direneceğiz. Bu saldırılar karşısında sokak sokak, barikat barikat mücadeleyi büyüteceğiz" diye belirtildi.

SKM, "Her fırsatta kadın kazanımlarını gasp etmeye girişen, bedenimize, haklarımıza, kimliğimize irademize saldıran kadın düşmanlarına sözümüz: Haklarımız ve hayatlarımız için isyanı büyüteceğiz! Kadın mücadelesi ve iradesi engellenemez! Gözaltılar derhal serbest bırakılsın!" diye vurguladı.